StoryEditorOCM
ObalaGUŽVE I NA CESTAMA

Vrhunska najava sezone: na užarenu pistu Zračne luke Split već je sletjelo više od 80 aviona, a do kraja nedjelje će ih stići još 70. Mate Melvan trlja ruke: Nadmašit ćemo rekordnu 2019.!

4. lipnja 2022. - 15:33

Živo je danas na nebu nad Kaštelima. Više od 80 zrakoplova tijekom današnjeg dana prizemljilo se na užarenu pistu Zračne luke Split, odakle stižu i više nego ohrabrujuće statističke brojke putničkog prometa.

Kako je za "Slobodnu" potvrdio Mate Malvan, rukovoditelj Službe za prihvat i otpremu, tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana u Kaštelima će se prizemljiti točno 150 zrakoplova iz raznih europskih destinacija s kojima će stići 35 tisuća putnika.

- Promet se tijekom cijelog dana odvija bez ikakvih problema i zastoja. Tijekom subote u Zračnu luku Split sletjeti će 83 zrakoplova a sutra, u nedjelju ih imamo čak 67.

Otvorili smo sva tržišta, dakle letove iz čak 24 države i 90 destinacija i ovakvi rezultati i brojke vode nas prema povratku na staro-normalno.

Već sada smo na nekih 80 do 85 posto prometa iz rekordne 2019. godine, a ovogodišnji srpanj i kolovoz nadmašiti će rekordnu 2019. godinu - kazao nam je Melvan.

Zadovoljno ruke trljaju turistički radnici, a da će sezona biti i više nego uspješna ukazuju i gužve na prometnicama te strane registarske oznake na vozilima kojih su krcate ulice, kako Splita tako i okolice.

Ako sve ostane u ovom ritmu, srpanj i kolovoz će oboriti sve dosadašnje rekorde najprometnije hrvatske zračne luke, a to će, osim dobroga utrška u apartmanima i hotelima, značiti da su pandemija i rat daleko, što je svakako vijest koja raduje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2023 11:23