StoryEditor
ObalaPOČELI RADOVI

Vozači, oprez! Rekonstruira se stara kaštelanska cesta od Resnika do Zračne luke

6. kolovoza 2020. - 21:36
Jakov Žarko

"Tko čeka taj i dočeka". "Bolje ikad nego nikad".

Upravo tim riječima Kaštelani komentiraju dugo najavljivane radove na uređenju zapadnog ulaza u Kaštela, točnije prometnice od Resnika do Zračne luke Split.

Radovi na rekonstrukciji Ceste dr. Franje Tuđmana u Kaštel Štafiliću, od raskrižja sa Škabrnjskom ulicom pa do granice s Trogirom, uz zračnu luku prema zapadu, nedavno su i započeli, a u sklopu njih će se rekonstruirati i dograditi dio državne ceste DC409, i to u duljini od oko 500 metara pa će, između ostalog, u skoroj budućnosti, na nekadašnjem raskrižju s ulicom Put Divulja niknuti i rotor.

Istovremeno se uređuje i Put Divulja, koji će, završetkom radova, biti primjerena prometnica s nogostupom.

Dugi niz godina upravo je ta prometnica brojnim prolaznicima a posebno turistima bila trn u oku. Gotovo svakodnevni prizori turista koji putne torbe vuku po makadamskoj cesti, napokon bi trebali otići u povijest.

Kažimo kako je naručitelj radova državna tvrtka Hrvatske ceste, a na osnovi Sporazuma o sufinanciranju rekonstrukcije i dogradnji dijela državne ceste DC409 i Put Divulja na lokaciji Zračne luke Split, kojeg su u studenom prošle godine sklopili Hrvatske ceste, Zračna luka Split, HEP - Elektrodalmacija Split i Grad Kaštela.

Hrvatske ceste tako financiraju rekonstrukciju na Cesti dr. Franje Tuđmana, a sudjeluje manjim dijelom i HEP, koji će postaviti elektroenergetske kabele, dok radove na Putu Divulja financira Zračna luka, a temeljem ugovora Zračne luke i Grada Kaštela, sklopljenog prije četiri godine.

Izvođač radova je tvrtka "Strabag", a rok za dovršetak radova je šest mjeseci od uvođenja izvođača u posao, odnosno studeni ove godine.

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 21:37