StoryEditorOCM
ObalaDEBLJE BUŠTE

Vodeća turistička kompanija u Dalmaciji ulaže milijune - u svoje kuhare i konobare! Doznajemo koliko će ih plaćati

Piše Dijana Turić
16. ožujka 2023. - 09:34

“Valamar Riviera”, koja u Makarskoj ima hotele “Dalmacija”, “Meteor” i “Rivijera”, te još četiri hotela u Dubrovniku, u ovoj godini ulaže dodatnih 20 milijuna eura u primanja radnika, te u dogovoru sa socijalnim partnerima povećava plaće u hotelskim operacijama, čime se primanja u toj kompaniji za glavnu turističku sezonu usklađuju s europskim plaćama.

Kako kažu iz “Valamara”, plaće isplaćene u vrhu sezone, odnosno u lipnju, srpnju i kolovozu, za stručna zanimanja – kuhare, konobare i recepcionare u “Valamar” hotelima, kampovima i ljetovalištima iznosit će između 1200 i 1800 eura neto, a za sobarice, pomoćne kuhare, pomoćne konobare, kuhinjske radnike i servire iznosit će između 1000 i 1200 eura neto.

Dodatno, od 1. svibnja rastu koeficijenti za čak 129 radnih mjesta te će se za 2800 djelatnika povećati osnovna plaća.

– “Valamar” nastavlja s nizom programa nagrađivanja, kojima se osobito nagrađuje izvrsnost, zalaganje te izvanredni rezultati. Ovim “Valamar Riviera” potvrđuje titulu top poslodavca u turizmu u Hrvatskoj, koju nosi već dugi niz godina – ističu iz spomenute tvrtke.

Kako kaže Ines Damjanić, potpredsjednica za ljudske potencijale u "Valamar Rivieri", nastavljaju sa značajnim ulaganjem u programe, koji pružaju visoka primanja, atraktivna radna mjesta i razvoj karijera u turizmu.

– Ponosni smo što nudimo najbolje uvjete rada u turizmu te u vrhu ove sezone garantiramo minimalna neto primanja od 1000 do 1800 eura za djelatnike koji će raditi u ljetnim mjesecima u hotelima, kampovima i ljetovalištima – kazala je Damjanić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. ožujak 2023 09:39