StoryEditor
Obalamožda je i istekla...

Važi li još lista prvenstva za POS-ove stanove, prema kojoj bi obitelji stambeno pitanje riješile po cijeni od 1350 eura po kvadratu? U Gradu nisu sigurni

Piše Mia Sesartić
9. prosinca 2021. - 17:30

Na protekloj sjednici solinskog Gradskog vijeća vijećnici su izvješteni kako je vijećnik Nezavisne liste mladih Goran Milavić (NLM) stavio svoj mandat u mirovanje, a na njegovo mjesto u Vijeću došao je njegov stranački kolega Ivan Rubić koji je ovom prilikom položio i prisegu.

Dosta je rasprave od strane većine u Vijeću izazvalo izvješće o radu Vlastitog pogona za obavljanje komunalnih djelatnosti Grada Solina, odnosno njegovog upravitelja Ante Parčine.

Mirko Roguljić, vijećnik MOST-a govorio je o tome kako se građani žale na neuredne zelene površine na groblju u Kučinama, na popadala stabla, nedostatak kanti, a Vedran Duvnjak (NLM) je pitao zašto toliko dugo treba da se igralište u Draškovićevoj ulici uredi, i gdje su sprave koje tu trebaju biti montirane, a koje je gradu donirala tvrtka "Cemex".

Ante Parčina, je rekao kako uvijek ima mjesta za poboljšanje, ali se nije složio s njihovim tvrdnjama te je rekao kako njihovi djelatnici korektno rade poslove na održavanju zelenih površina, a što se tiče igrališta u Draškovićevoj rekao je kako nisu mogli znati kakva će situacija biti s arheologijom na tom području i kako su još u tijeku konzervatorski radovi, što je potvrdio i dogradonačelnik Ivica Rakušić (HDZ).

Vijećnici vladajuće većine nisu bili zadovoljni izvješćem te ga na kraju nisu usvojili.

Vijećnik Ivan Kalaica (NLM) pitao je, među ostalim i o aktualnoj tematici POS-ovih stanova, a Željko Ljubičić (HDZ) o dinamici realizacije tog projekta u Svetome Kaju.

Solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević je kazao kako je nakon potpisa ugovora sa Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) počelo u suradnji s "Cianom" i skidanje azbestnog krovišta sa starog objekta umjesto kojeg će se graditi POS-ovi stanovi u Svetome Kaju, a kako iza toga kreće njegovo rušenje od strane odabranog izvođača.

Međutim, o tome je li postojeća lista prvenstva, prema kojoj bi 17 obitelji, po cijeni od 1350 eura po metru četvornome, imalo pravo kupiti spomenute stanove, iz Grada ovom prilikom nisu sa sigurnošću mogli potvrditi je li lista još vrijedi ili je nedavno istekla.

image

 
Nikola Vilić/Cropix

Vrtići

Hoće li biti transparentan natječaj vezan za kafić koji će se nalaziti u objektu Glorijet u podnožju Gospina otoka, u kojem će se inače nalaziti i turistički uredi, zanimalo je i Vedrana Duvnjaka (NLM).

Gradonačelnik je istaknuo kako će natječaj za dodjelu prostora biti transparentan, kako on s tim nema nikakvih problema, a da će zbog atraktivnosti tog prostora i početna cijena biti malo veća, a na pitanje vijećnika Damira Bekavca (NLM) da li Art caffe, naziv koji će nositi ima neko značenje vezano i za sami sadržaj.

Marijana Žižić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, zaštitu okoliša i europske fondove grada, je kazala kako je namjera da taj prostor bude društveno koristan na način da bi se u njemu održavale i izložbe, predstavljanja knjiga, glazbene večeri..., što će biti jedan od uvjeta obuhvaćenih i u pozivu natječaja, objasnila je ovom prilikom.

HDZ-ova vijećnica Ivana Sedlar je konstatirala kako je unatoč otvaranju novog vrtića u Mjesnom odboru Priko vode ostalo još neupisane djece u vrtiće, te je pitala što se na tom planu poduzima i u kojoj su fazi radovi na objektu u Rupotini. Gradonačelnik je kazao kako se očekuje da bi se ta situacija trebala riješiti otvaranjem vrtića u Rupotini i planiranim projektom u Svetome Kaju.

Naveo je kako je 70 posto posla na objektu u Rupotinu u kojem će se nalaziti vrtić završeno i kako je rok dovršetka u ožujku, ali zbog mogućeg probijanja rokova zbog vremenskih uvjeta, a potom i ljetnog perioda, da je najrealnije da će se vrtić otvoriti za predškolsku godinu 2022./2023.

Nizala se i ovoga puta i dalje aktualna tematika oko mobinga u gradskoj predškolskoj ustanovi "Cvrčak", te procedure oko imenovanja Upravnih vijeća gradskih ustanova, o čemu će zasigurno i na idućim sjednicama biti još govora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2022 23:48