StoryEditor
Obalagori na sve strane

Udari gromova prouzročili više požara na šibenskom području, MORH u pomoć vatrogascima poslao sedam protupožarnih zrakoplova

9. kolovoza 2020. - 18:25
Ilustracija/HANZA MEDIA

Neverini koji su zahvatili istočni dio Šibensko-kninske županije prouzročili su, zbog udara gromova, više požara od Žaborića do Primoštena, doznaje se u Županijskom centru 112.

Sedam protupožarnih zrakoplova sudjeluje u gašenju požara na lokaciji Vrpolje-Vrsno, Žaborić te na području Primoštena u Šibensko-kninskoj županiji, izvijestili su iz MORH-a.

Četiri Canadaira CL-415 i tri Airtractora AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućena su u nedjelju, 9. kolovoza 2020. u akciju gašenja požarišta Vrpolje-Vrsno, Žaborić te na području Primoštena u Šibensko-kninskoj  županiji. 

Sukladno prioritetima i stanju na požarištima zračne će snage preusmjeravati snage i djelovanja.

Udari gromova izazvali su čak tri požara, i to jedan na predjelu Gaj kod Vrpolja, jedan na predjelo Orlica kod Žaborića te na predjelu Supljak između Primoštena i Rogoznice. Zračne snage upućene su na Supljak, doznajemo u Županijskom centru 112.

Kako javlja Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije, dojava o požaru kod Vrpolja zaprimljena je u 14,41 sati. Na intervenciji su pripadnici JVP Šibenik i DVD-ova Šibenik, Grebaštica, Brodarica, Perković, Bilice i Zaton.

Samo minutu kasnije, zaprimljena je i dojava o požaru kod Žaborića. Gašenju tog požara pridružile su se i zračne snage.
Dojava o požaru kod Primoštena na brdu Supljak zaprimljena je u 14,52 sati. Uz zračne snage, gase ga 23 pripadnika DVD-a Rogoznica, Primošten i Marina sa sedam vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. rujan 2020 13:34