StoryEditorOCM
Obalanastupaju seve i edo maajka

U subotu se u Vruji održava drugi Festival bespravne gradnje i devastacije prirode: najavljeno ritualno prizivanje bagera i psihološka pomoć za nastradale u susretu s državnim institucijama

Piše psd
29. lipnja 2022. - 10:23

Ove subote, 2. srpnja u uvali Vruja održat će se drugi veliki Festival bespravne gradnje i devastacije prirode.  Program započinje u 15, a trajat će do 20 sati. Nakon uvodnih riječi organizatora, posjetiteljima će se obratiti članice Građanske inicijative za Dugi Rat, budući da na ovogodišnjem festivalu prosvjedom tražimo hitnu sanaciju opasnih, potencijalno kancerogenih ostataka tvornice u tom mjestu. 

Izlaganje će održati i dr. Dalibor Carević, na temu dohrane i nasipavanja plaža, a predstavit će i projekt Beachex. Publika će doznati ponešto o bespravnoj gradnji na Makarskoj i Omiškoj rivijeri iz istraživanja koje je za Festival provela agencija MASMI Adriatica, a rezultate će predstaviti Igor Dušanović

Seansu ritualnog prizivanja bagera uz pomoć šamanskog bubnjanja vodit će nadaleko poznati Vice Guru. Bit će tu i psihijatri na Vruji, pružat će besplatnu psihološku pomoć svim zainteresiranim posjetiteljima koji su se susreli s radom državnih institucija. 

Izlaganja i performansi su od 15 sati, a u 16 započinju Melodije betoniranog Jadrana. U glazbenom festivalskom programu nastupit će Severina, brački performer Puko, hvarska Klapa Šlapa, pop-rock sastav Rokolomotiva. Žan Jakopač, Ma Bossa, Amira Medunjanin i Edo Maajka.

Organizatori pozivaju posjetitelje da dođu plovilima - kaićima i brodicama, da ponesu dovoljno tekućine i transparente te da uživaju u bogatom programu. 

Festival se ne održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH Zorana Milanovića

Festival se održava uz podršku i pod pokroviteljstvom: Grad Omiš, Općina Brela, Općina Šestanovac, Općina Zadvarje, TZ Makarska, TZ Drvenik, LP Yacht Support, Cetina Naturalis, Restoran Bastion Omiš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 04:49