StoryEditorOCM
Obalavrijedna priznanja

U Solinu nagrađeni promotori hrvatskoga turizma, zlatni INTERSTAS ove godine pripao atraktivnom kaštelanskom projektu

13. studenog 2022. - 20:00
Zlatni INTERSTAS ove godine je pripao ‘Biblijskom vrtu Stomorija’; s nagrađenima je i župnik Kaštel Starog don Darijo Čorić  Grad Solin

Svečanošću u solinskom hotelu “President” završene su tri međunarodne turističke manifestacije i zaokružene dodjelom priznanja zaslužnima za promicanje turizma, baštine i hrvatskih ljepota kroz razne vidove života.

Dobitnicima kroz 29. INTERSTAS - Međunarodni festival turizma, 5. ITF ‘CRO - Međunarodni festival turističkog filma, 20. KEA – CRO - Cvjetno, krajobrazno natjecanje za međunarodni zlatni cvijet - CiB, posebna nagrada “Dr. Lucija Čikeš”, čestitali su Vojko Pleština, glavni direktor manifestacije, solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tonči Glavina i brojni drugi sudionici, poželjevši da i dalje budu vrijedni promotori hrvatskog turizma.

Nacionalna nagrada

Dobitnici posebnih priznanja – INTERSTASA ‘2022, su, među ostalima, i Zlatko Marinović iz Splita za profesionalnu izvrsnost u kulinarstvu, time i vrijedan doprinos ukupnosti unaprjeđenja gastro ponude i Stanka Kraljević iz Korčule za doprinos razvoju turizma grada Korčule, a zlatni INTERSTAS je ove godine pripao i projektu “Biblijski vrt Stomorija”, Turističke zajednice grada Kaštela.

Među dobitnicima “Povelje FEST - Antonio Conte” su i Dražen Sirišćević, ravnatelj koncertne dvorane “Vatroslav Lisinski” iz Zagreba, fra Ivan Bradarić, donedavni gvardijan samostana sv. Frane u Šibeniku i ženska klapa “Ventula” iz Splita koja je pod voditeljskom palicom Sare Dodig Baučić, ovom prigodom izvela i nekoliko pjesama.

image

Nagrađene članice splitske klape ‘Ventula’ sa solinskim gradonačelnikom Daliborom Ninčevićem i Vojkom Pleštinom
 

Grad Solin

Dijelila su se priznanja i u sklopu Međunarodnog festivala turističkog filma na koji se ove godine prijavilo 397 turističko promotivnih filmova i videa iz 143 zemlje svijeta, a među njima i 36 filmova iz Hrvatske.

Nacionalna nagrada “Baldo Čupić” pripala je filmu “Croatia Undersea Fairytail” u produkciji Adria Tona i autora Paule i Đela Jr. Jusića, koji su nazočne počastili i glazbenim numerama u čemu im se pridružio i operni pjevač Voljen Grbac.

Grand prix festivala dobio je turističko-promotivni film “Istanbul is the new cool”, nacionalne turističko promotivne i razvojne agencije iz Turske, a oba su se ovom prigodom i prikazala. Dodijeljene su i diplome za autorski rad, pa je tako za najbolji redateljski rad priznanje dobio Miro Branković za film “Idemo Leda Usić”, a Vesna Jurić Rukavina za scenarij “Tajna Vižule”, oba u produkciji HRT-a Zagreb, a “Tajna Vižule” je proglašen i za najbolji film festivala do 50 minuta u filmskom prikazu turističkih vrijednosti jednog arheološkog lokaliteta.

Kada je riječ o gradu domaćinu priznanje je ponijela i solinska Turistička zajednica. Riječ je o promotivnom video spotu grada Solina “Visit Solin... River of Experiences” koji je realiziran u produkciji “Spalato filma” i autora Lea Šiljića dok direktorica TZ-a Jelena Stupalo potpisuje scenarij.

image

Završnica dodjele nagrada i priznanja u solinskom hotelu ‘President‘

Grad Solin/

Posebna priznanja

Posebna priznanja dobili su i autor Igor Goić za film/video “Meet feel explore Zadar”, producent TZ grada Zadra, “Neretva dolina života”, prijavitelj Turizam “Villa Neretva” - Metković, “Grabske mlinice Trilj” - TZ Grada Trilja, autor Sanjin Badurina u osobnoj produkciji za film “Rab island ‘The another side’ full of experience”, film “Selca poetic beauty”, TZ općine Selca, zatim dva filma TZ-a grada Kaštela, i to autori: Krunoslav Weinpert za film “Riviera Kaštela - moja destinacija”, a Željka Perdić za film “Kaštela čuvari rodnog lista imena Hrvat”, dok je Mihaela Reščić dobila priznanje za film “Bol & culture”, TZ općine Bol.

- Svaka sredina, pa i ona mala može ispričati svoju priču, samo treba naći nešto zanimljivo, drugačije, a ljepote našeg kraja, naše zemlje i mogućnosti su velike - poručio je nagrađenim “filmašima” jedan od članova ocjenjivačkog žirija Šime Strikoman pohvalivši goste iz Slavonije koji su i ove godine prikazali odličan rad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. studeni 2022 20:01