StoryEditorOCM
ObalaDoznajemo detalje

U Makarskoj niče centar na 14 tisuća kvadrata koji će oživjeti čitavu Rivijeru! Uspješni poduzetnik ulaže 80 milijuna kuna, predstavljanje velikog projekta privuklo brojna poznata lica

16. veljače 2022. - 22:26

Na 1. katu nalazit će se tri fitness dvorane i teretane, a u istočnom dijelu multimedijalna dvorana s 360 sjedećih mjesta za koncerte, predstave i priredbe. Na 2. katu će se nalaziti zdravstveni dio - poliklinika i uredski prostori

Nakon što je makarska tvrtka "Apfel", u vlasništvu poduzetnika Mije Pašalića, lani u Makarskoj sagradila stambenu zgradu sa 13 stanova za 16 svojih djelatnika i u Baniji sagradila kuću potrebitoj obitelji Boltužić, sada je došao red na projekt od velikog značaja za Makarsku i cijelu Rivijeru.

Naime, riječ je o kulturno sportskom centru "Apfel", koji će koštati 80 milijuna kuna, zapošljavat će 30 djelatnika i koji se nalazi na istočnom ulazu u grad, točnije na Voliciji. Centar čija je gradnja započela prije dvije godine, dok se ideja rodila prije tri godine, i na kojem radi oko 100 izvođača bit će dovršen u listopadu, a protezat će se na 14 tisuća kvadrata i imat će 100 parkirnih mjesta.

Projekt koji će objediniti kulturu, sport i zdravstvo izradila je tvrtka "Lukić projekt", a javno ga je prezentirao voditelj Matko Pašalić.

image
Vlasnik Apfela Mijo Pašalić
 
Ivo Ravlic/Cropix

Kako je pojasnio, na ulazu u Centar nalazit će se mediteranski vrt od 3500 m2 s tri sjenice i roštiljem, a u kojem će sugrađani, uz najavu, moći organizirati razne proslave i druženja. Tu će biti i parkić za djecu, teren s umjetnom travom za mali nogomet, kao i teniski teren s tvrdom podlogom.

U 4300 m2 unutrašnjeg dijela nalazit će se parketno igralište, teren s umjetnom travom, a iza njega i teren za padel tenis, dječja igraonica, dok će se po sredini Centra nalaziti kafić i pizzerija s unutrašnjom i vanjskom terasom, kao i dječjim parkićem.

Na 1. katu Apfelova centra nalazit će se tri fitness dvorane i teretane opremljene po najsuvremenijim standardima, koje će zadovoljiti i rekreativce i profesionalne sportaše, sve s pripadajućim servisnim prostorima, a u istočnom dijelu multimedijalna dvorana s 360 kaskadno postavljenih sjedećih mjesta za koncerte, kongrese, predstave i priredbe, mada se s Gradom još pregovara o tome da se u dvorani nalazi i kino.

image
Prezentacija Apfelovog sportskog centra
Ivo Ravlic/Cropix

Na 2. katu će se nalaziti zdravstveni dio - poliklinika i uredski prostori, s time da Apfel pregovara s vrhunskim liječnicima specijalistima koji bi jednom tjedno dolazili u Makarsku i obavljali specijalističke preglede tako da Makarani za širu zdravstvenu skrb ne moraju ići u Split.

Nadalje, na katu će se nalaziti ured nutricionista i fizioterapeuta, a bit će mjesta za sve poduzetnike, obrte i udruge. Kako je kazao Pašalić, svi sportski sadržaji su više za sportaše amatere i sugrađane rekreativce.

- Tvrtka Apfel od osnivanja 1996. godine aktivno sudjeluje u životu šire zajednice, ne samo kao promatrač već kao aktivni generator javnih događanja. Poslovni plan tvrtke oduvijek je podrazumijevao poticanje kulturnog i sportskog sadržaja u društvu, bilo kroz sponzoriranje ili organizaciju događanja.

image
Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić i obitelj Pašalić, Lolita, Mijo i Tihana
Ivo Ravlic/Cropix

Kao prirodni nastavak sudjelovanja u sportsko-kulturnom životu Makarskog primorja, u krugu obitelji Pašalić iznikla je ideja o Sportsko-kulturnom centru koji bi na jednom mjestu objedinio javne sadržaje koji obogaćuju svakodnevni život. U projektu kulturno sportskog centra Apfel podržale su nas obje vlasti, i sadašnja i bivša, a ideja o gradnji Centra nastala je nakon dugog razmišljanja o tome što nedostaje našem gradu pa smo počeli sa sportskim terenima i dalje nastavili sa svim ostalim. Uvjeren sam da će Centar imati dobru posjećenost i pozitivan odjek među našim sugrađanima, kazao je Pašalić, dodavši da je dio programa zamišljen kao cjelogodišnji, a dio kao sezonski.

Iz cjelogodišnjeg plana aktivnosti tu su organizacije seminara i kongresa, ugošćavanje predstava i koncerata, kinoprojekcije, ponude osnovnih i specijalističkih zdravstvenih usluga, svakodnevni fitness program, proslave dječjih rođendana, sportska škola za najmlađe, momčadski sportovi na zatvorenim i otvorenim sportskim terenima, organizacija team buildinga za tvrtke, dječju igraonicu, korištenje sjenica s roštiljem, te još mnogi drugi sadržaji, dok se od periodičnih programa izdvajaju Festival satire, Dani Slavonije, natjecanja djece u raznim sportovima i još mnoštvo drugih događanja koji će pratiti sezonski kalendar.

image
Makarska-prezentacija Apfelovog centra
Korisnik
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2023 14:12