StoryEditorOCM
ObalaPOLITIČKE IGRICE

Traži se ‘srednje rješenje‘ za jedinu neformiranu županijsku skupštinu u Dalmaciji: bivša splitska vijećnica ide za čelnicu regionalnog parlamenta

15. srpnja 2021. - 09:03
Profesorica Dragnić kandidatkinja je koalicije Za koju predvodi Ante Pranić, kandidat za župana na nedavnim izborimaNikola Vilić/Cropix

Hoće li na mjesto čelnika Skupštine Splitsko-dalmatinske županije zasjesti žena, pa će to regionalno tijelo imati – predsjednicu?

Hoće li 47 vijećnika podržati prijedlog koalicije Za koju čine Nezavisna lista mladih, Pametno za Split i Dalmaciju te HSLS, čiji je prijedlog profesorica Daša Dragnić, nekadašnja gradska vijećnica u Splitu, koja bi kao nezavisna preuzela kormilarenje regionalnim parlamentom? Sve ovo će danas, dan uoči druge konstitiurajuće sjednice regionalnog parlamenta, predložiti predstavnici koalicije Za.

– Krajnje je vrijeme da počnemo raditi, a ne da gubimo mjesece u pregovorima i dogovorima tko će biti predsjednik. Naš prijedlog je Daša Dragnić, profesorica na Ekonomskom fakultetu u Splitu, gdje sudjeluje u brojnim stručnim i društveno odgovornim projektima, za što je primila nagradu fakulteta i plaketu Sveučilišta.

Društveno je aktivna, politički se angažirala 2013. i bila istaknuta nezavisna vijećnica u Gradskom vijeću, a kao nezavisna kandidatkinja je bila i na našoj koalicijskoj listi – otkriva Ante Pranić ime njihove kandidatkinje za čelno mjesto, te očekuje potpise podrške za ovaj prijedlog od strane oporbenjaka, ali i:

– Svih onih koji žele raditi na promjenama, kojima je u interesu pokretanje s mrtve točke. Mi smo podržali prijedlog za Ivicu Kukavicu (Most), sada i mi očekujemo podršku za Dašu Dragnić od svih koji shvaćaju kako je krajnje vrijeme konstituirati Skupštinu i krenuti s provedbom projekata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 03:14