StoryEditorOCM
ObalaRIJETKI BISERI

Tko želi, neka plaća pizzu od 500 kuna, naša novinarka naletjela na čudo na Čiovu: bajkovita plaža, na njoj kava 9 kuna i besplatne ležaljke za domaće ljude! I mukte parking

31. srpnja 2022. - 07:37
Vlasnici Ivana i Mario Uvalić žive od nevelikih plaća, rade dodatno preko ljeta za zimu, za troje djece trebaju platiti treninge, glazbenu naobrazbu, gorivo od Slatina do SplitaL.Go.

Svjedoci smo ekstremno visokih temperatura i jednako ekstremnih cijena; prvu nevolju domaći ljudi još i dobro podnose, druga bi nas mogla - dokrajčiti.

Cifre lete u nebo, pogotovo za ono malo radosti na godišnjem odmoru; čitamo o pizzi iz pekarnice koja stoji 400 kuna (okej, feta je “samo” 40-ak), ležaljke su postale nemoguć luksuz za “naše”, na plažama “deru” cijenama koktela uz popratno silovanje decibelima u svrhu “nabrijavanja” beach-ugođaja, čak su i oni nesretnici koji uokolo kruže s termo-torbama i kuhanim kukuruzom digli cijene.

Porcija bilo čega stoji “po zlato”, ni kugla sladoleda više nije pristupačna običnom smrtniku, tko se “itne” s dvije istodobno razmišlja nije li mu bilo mudrije kupiti za tu lovu pola kila junetine pa se čestito najesti, što da v...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:31