StoryEditorOCM
ObalaUZBURKANI DUHOVI

Težak incident u Segetu, zbog politike proradili i noževi: ‘Znamo tko nam je oštetio auto, naručitelj je hadezeovac‘

Piše Vinko Vuković
24. siječnja 2023. - 13:34

Nema mira u Segetu. Nakon teksta objavljenog u "Slobodnoj Dalmaciji" o mogućem razrješenju načelnika Ive Sorića (HDZ) zbog protuzakonitog donošenja općinskog proračuna, nepoznati počinitelj oštetio je vozilo koje koriste vijećnici nezavisne liste Vrime je koji su načelnika i prijavili Ministarstvu financija.

Automobil o kojemu je riječ svojevrsni je protestni pano oporbenih vijećnika koji se, uredno registriran i servisiran, nalazi parkiran pred zgradom Općine, dok mu je unutrašnjost oblijepljena faksimilima članaka u kojima se javnost obavještava o sumnjivim i čudnovatim rabotama općinske vlasti koja se od prvoga dana hrvatske samostalnosti nalazi u rukama HDZ-a i koja od davnina uveseljava hrvatsku javnost.

- Nemamo mi što kriti, ovaj nam auto služi kao provokacija. Parkiran je ispred Općine i na njega lijepimo aktualne članke tako da ljudima ne prođu ispod radara - potvrđuju Ante Barada i Luka Jadrić, vijećnici liste Vrime je.

Nakon što je "Slobodna" objavila članak o nadzoru kojeg Ministarstvo financija provodi u Općini zbog sumnji u nepoštivanje zakonske procedure pri njegovu donošenju, što bi, smatraju Barada i Jadrić, trebalo rezultirati načelnikovom smjenom, automobilu s jasnom istaknutim logotipom njihove nezavisne liste probušene su gume.

- Članak je izazvao dosta reakcija u Segetu, uzburkali su se duhovi, a nas je nakon svega dočekalo ovo - pokazuju oporbenjaci na oštećenje.

image

Vozilo nezavisne liste parkirano je ispred sjedišta Općine

Privatni Album/

Vandalizam su prijavili policiji, a nisu se libili ni otkriti na koga sumnjaju kao počinitelja. Ili barem kao naručitelja.

- Sumnjičimo načelnika Ivu Sorića, to smo rekli i djelatnicima Policijske postaje Trogir, a oni su nam uzvratili kako se njima čini da se mi prepucavamo preko njihovih leđa. Smiješno, pa da to i misliš, nećeš to izgovoriti, je li tako? - čude se Jadrić i Barada.

Podsjećaju kako ovo nije prvi incident s političkom pozadinom u Segetu. U studenom prošle godine pred Baradinom kućom osvanuo je crni grafit čiju prijetnju nije umanjila ni nepismenost ("Komunjaro Vinko če te koštat glave"), kao ni činjenica da je spomenuti Vinko, a riječ je o bivšem HDZ-ovu načelniku Zulimu, koji i dalje, smatraju Barada i Jadrić, upravlja Segetom, bio završio u pritvoru zbog malverzacija s općinskim proračunom.

Prijetnje su koncem prošle godine bile upućene i jednoj vijećnici s nezavisne liste Vrime je, a počinitelj ili počinitelji, iako su u policiji svi incidenti uredno zabilježeni, nikad nije ili nisu pronađeni.

- Što je sljedeće?! Zar netko treba fizički stradati da institucije počnu raditi svoj posao!? Iskreno, ekipa s naše liste malo se i prepala - zaključuju segetski oporbenjaci.

Za komentar smo pokušali dobiti i načelnika Sorića, no on nije odgovarao na naše pozive i poruke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2023 03:55