StoryEditorOCM
ObalaOPASNA OBNOVA

Teška nesreća na kultnom kupalištu: ozlijeđena dvojica radnika, hitno prevezeni u bolnicu! Evo što se dogodilo...

Piše Ivica Nevešćanin
10. svibnja 2023. - 15:04
U tijeku su radovi na obnovi betonske skakaonice na bazenu Kolovare koja je izgrađena davne 1957. godineLuka Gerlanc/Cropix

Dvojica radnika tvrtke "Mar" iz Samobora jutros su stradala na gradilištu skakaonice kod bazena na zadarskim Kolovarama.

Radnik u dobi od 51 godine zadobio je teže ozljede, a njegov mlađi kolega od 32 godine lakše je ozlijeđen.

Kako neslužbeno doznajemo, nesreća se dogodina prilikom pumpanja betona u more. Navodno je cijev pod pritiskom pukla i počela "mlatarati" te je tako ozlijedila radnike koji su hitno prevezeni u obližnju bolnicu.

Stariji radnik ima slomljena rebra, a drugome je natučena natkoljenica.

- Policija je dobila dojavu oko 8.44 sata da je na gradilištu bazena Kolovare došlo do nesreće u kojoj su dva radnika ozlijeđena.

Radnici su prevezeni u Opću bolnicu gdje im je pružena medicinska pomoć. Na mjestu događaja policija je provela očevid zajedno s državnim inspektorom zaštite na radu - potvrdili nam u Policijskoj upravi zadarskoj.

- Državni inspektorat zaprimio je obavijest operativnog dežurstva MUP-a o ozljedi dvaju radnika prilikom izvođenja radova na skakaonici bazena/plivališta Kolovare u Zadru.

Odmah nakon zaprimanju obavijesti inspektor zaštite na radu Državnog inspektorata zajedno sa službenicima Policijske uprave zadarske, izišao je na mjesto događaja. U tijeku je utvrđivanje svih relevantnih činjenica i okolnosti predmetnog događaja - kazali su iz Državnog inspektorata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 12:23