StoryEditorOCM
ObalaNOVO RUHO

Svačega smo se nagledali u biznisu s nekretninama po Dalmaciji, ali ovaj primjer nadilazi granice: investitor pretvara poslovne prostore u - stanove. Pogledajte kako će izgledati

Piše Ana Vučetić Škrbić
20. prosinca 2022. - 07:30

Kompanija "Lignum stanogradnja", sestrinska tvrka zadarskog "Lignuma" koji je vlasnik garaže na prostoru nekadašnje Tekstilne industrije Zadar, do početka nove turističke sezone završit će kompletan posao rekonstrukcije 10 stanova u tom kompleksu.

U vrijeme kada je garaža izgrađena, ti su prostori prvotno bili zamišljeni za poslovnu namjenu, međutim, najprije zbog pandemijske krize, a zatim i promjena na tržištu, na takav način nikad nisu zaživjeli. Zato je tvrtka "Lignum" prije tri godine zatražila i dobila dozvolu za njihovu prenamjenu u 10 stambenih jedinica, čija je rekonstrukcija počela prije mjesec dana.

Izvođač je još jedna sestrinska tvrtka, zadarska "Vodoinstalacija". Kakva će biti namjena tih stanova, od kojih je devet jednosobnih i jedan dvosobni, u "Lignumu" još nisu donijeli konačnu odluku.

- Trenutno ispitujemo stanje na tržištu, do početka sezone imamo vremena odlučiti hoće li stanovi biti za iznajmljivanje, za turizam ili neku treću namjenu. U svakom slučaju, važno je da se ta investicija realizira i prostori koji su dugo čekali na rekonstrukciju, konačni privedu svrsi - rekao nam je Davor Jurjević, investitor i vlasnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2023 00:22