StoryEditorOCM
ObalaMAKARSKA PEŠKERA

Sutra akcija Grada i policije, zakupci na mukama: Mičemo štandove, jer ne želimo plaćati kazne, a nadali smo se do zadnjeg trena da ćemo ostati, ma sve je ovo nenormalno!

Piše Dada Batinić
4. siječnja 2023. - 19:05

Iako je akcija uklanjanja štandova na Peškeri od strane Grada Makarske najavljena za četvrtak u 8 sati, većina vlasnika je, s ciljem da izbjegnu visoke novčane kazne, s uklanjanjem svojih objekata započela već danas.

- Do zadnjeg dana smo se nadali da nećemo morati micati štandove, ali ne želimo plaćati kazne. Ovo ljeto smo postavili klimu u kiosk, a danas cijeli dan zivkamo majstore da je skinu. Čekali smo zadnji tren, kao i svi, pa je sad problem naći kamion za odvoz, problem je naći i majstora jer svima trebaju. Od ranog jutra su kamioni na šetnici, vidite i sami na što sve sliči. Mi smo imali dva štanda, a ovdje smo radili preko dvadeset godina. Ne znam gdje će redarstvo sutra s kioscima koje maknu, čula sam da sve ide ispod crkve na Zelenki. Ma, sve je ovo nenormalno, čekamo sutra ujutro da vidimo što će bit! - rekli su nam iz MIN-a, obrta za trgovinu.

image
DADA BATINIĆ

image
DADA BATINIĆ

U jednom od štandova zatekli smo i Smiljanu Jukić:

- Nije nikome drago što mora ići, ali šta sad? Ja sam ovdje kao ispomoć, pomažem prijateljima pakirati i popisivati robu. Imala sam i sama štand, ali sam ga prodala prije nekoliko godina.

Mislite li da će ljudi sami ukloniti svoje štandove?

- Mislim da većina njih hoće! Neki vlasnici su danas došli iz Zagreba, razmontiravaju se police, a veliki kamioni stalno ulaze i izlaze. Kazne su velike i to je razlog zašto većina vlasnika svoje objekte uklanja danas, odnosno zadnji dan prije negoli to učini Grad - kaže nam Smiljana Jukić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. ožujak 2023 00:36