StoryEditor
ObalaOPORBa upozorava

Stranka Bolji Solin: Ako sljedeće godine dođemo na vlast, izmjestit ćemo reciklažno dvorište iz Bubića

13. kolovoza 2020. - 22:53
Čelnici stranke Bolji Solin ispred reciklažnog dvorištaMia Sesartić

Pokraj sportskog igrališta u naselju Bubići u Srednjoj strani stranka Bolji Solin organizirala je konferenciju za novinare kako bi upozorila na nekoliko komunalnih problema.

U središtu je tih problema, kako ističu, reciklažno dvorište koje se, unatoč potpisima petstotinjak mještana koji su stalno izražavali protivljenje tom objektu na toj lokaciji, uz dječje igralište i kuće, ipak izgradilo i otvorilo, veli Davor Mikas, predsjednik stranke.

– U ime Boljeg Solina možemo kazati da je reciklažno dvorište napravljeno bez ijedne stručne ekspertize i mi, kao vijećnici, nismo imali uvida u to. Bezbroj puta tražili smo da se definira o kojoj je točno lokaciji riječ, no nismo dobili odgovor – ističe Mikas, što potvrđuje i član Predsjedništva stranke, također gradski vijećnik Niko Režić.

– Na sve smo to upozoravali i pisali brojnim institucijama, inspekcijama i ministarstvima. Nažalost, nije bilo reakcija, pa nam nije preostalo ništa drugo nego obratiti se i Europskom parlamentu – navodi zamjenik predsjednika stranke Branko Parat.

– Predsjednica Odbora za predstavke nakon razmatranja nam je poslala odgovor kako su naša pitanja prihvatljiva za razmatranje, te će zamoliti Europsku komisiju da provede početno ispitivanje različitih aspekata problema – pokazuje Parat pismo.

– Reciklažno dvorište nedavno je otvoreno, "pod okriljem noći", iako HDZ-ova vlast inače takva događanja najavljuje s pompom. Naravno, otpor stanovništva je popriličan. Ako sljedeće godine pobijedimo na izborima, tvrdim da će se pronaći adekvatna lokacija po pravilima struke gdje će se ovo reciklažno dvorište izmjestiti – tvrdi Mikas.

image
Reciklažno dvorište u Solinu koje oporbena stranka Bolji Solin želi izmjestiti
Jakov Teklić

– Jedan od neriješenih problema je i ova cesta koja spaja ulice braće Radić i Bubići – dodaje Ivica Jakus, član Predsjedništva stranke.

– Na početku vodospreme je dosta veliki nagib, ta je cesta konfiguracijski loše izvedena, tako da vozila teško idu uzbrdo i nizbrdo, pogotovo kad padne kiša. Tu se dosta proklizava, svjedok sam da je dva puta auto završio izvan zida – govori Jakus, dok Parat upozorava i na problem kod izgradnje novih građevina.

Nove zgrade u blizini križanja Kozjačke ulice i Gašpini izgrađene su, kaže, bez kvadrata zelenila.

– Na to ćemo u budućnosti stavljati naglasak. Kada dobijemo izbore, prvo ćemo staviti moratorij na svu gradnju u Solinu; naravno, što je započeto, neka se dovrši, a prije izdavanja novih dozvola trebalo bi smanjiti koeficijente izgrađenosti, da bude više prostora oko zgrada, više zelenila, igrališta, parkirališnih mjesta i svega po mjeri čovjeka – poručuje i zamjenik predsjednika Josip Brčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. rujan 2020 04:35