StoryEditor
ObalaIZVANREDNE MJERE

Solin oslobodio roditelje plaćanja gradskih vrtića te pravne i fizičke osobe komunalne naknade od ožujka do daljnjeg

Piše Mia Sesartić
19. ožujka 2020. - 16:55

Solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević donio je nove mjere zbog situacije s korona virusom kako bi se pomoglo građanima i poduzetnicima u novonastalim okolnostima.

- U skladu s naporima na nacionalnoj razni za suzbijanje ekonomskih šteta pod kojima se podrazumijevaju događaji koji se nisu mogli predvidjeti i na koje se nije moglo utjecati, a koji među ostalim narušavaju gospodarsku aktivnost, gradonačelnik je donio odluke o oslobađanju plaćanja naknade za sudjelovanje u cijeni usluga smještaja djece u Dječjem vrtiću "Cvrčak" Solin. Donio je i odluku o odgodi plaćanja komunalne naknade za pomoć građanima i poduzetnicima koji su pogođeni odlukom o zabrani rada Nacionalnog stožera civilne zaštite - navode iz Grada Solina.

Roditelji čija su djeca upisana i koriste uslugu ustanove gradskih vrtića "Cvrčak", oslobađaju se obveze plaćanja naknade za sudjelovanje u cijeni usluga smještaja djece u "Cvrčku" za polovicu mjeseca ožujka i travanj. Ako se nastave posebne okolnosti vezane za pandemiju korona virusa, ova odluka će se primjenjivati i za mjesece svibanj, lipanj...2020. godine, poručuju iz Grada Solina.

Obveznicima plaćanja komunalne naknade i to pravnim i fizičkim osobama s područja Grada Solina, a koje su zadužene za komunalnu naknadu u ovoj godini, zbog posebnih okolnosti koje su nastale uslijed ove pandemije, odgađa se plaćanje komunalne naknade za ožujak, travanj i svibanj 2020. godine i bez plaćanja kamate na kašnjenja.
 

#SOLIN#DJEČJI VRTIĆI

Izdvojeno

03. srpanj 2020 04:34