StoryEditor
ObalaProhodno je

Otvorena brza cesta Solin - Klis, ali uvjeti su snježni: zimska oprema je obavezna, u Imotskom na graničnim prijelazima ne prometuju teretna vozila

Piše Marija Vuković
6. travnja 2021. - 22:09

U 21.25 sati otvorena za promet brza cesta Solin-Klis u oba smjera samo za osobna vozila uz obavezno korištenje zimske opreme.

Zbog loših uvjeta i snažnog nanosa snijega u okolici Splita bila je zatvorena brza cesta Solin-Klis te se prometovalo starom Kliškom cestom. 

- Nekoliko vozila je zapelo u snijegu zbog neispravne opreme, ali nemamo dojavu o prometnoj nesreći - kazali su nam iz splitske policije te dodali da su iz predostrožnosti, a zbog velike količine snijega i bljuzge na cesti tada zatvorili brzu cestu. Nepovoljni uvjeti na cestama uzrokovali su i to da se na graničnim prijelazimo u Imotskom privremeno iz prometa izuzmu teretna vozila. 

- Zbog zimskih uvjeta na cestama pozivamo vozače na oprez i korištenje zimske opreme jer na pojedinim područjima pada snijeg. Vozače savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i da održavaju sigurnosni razmak između vozila, te ukoliko nije neophodno da ne kreću na put - zamolili su iz policije odakle su nam potvrdili da su sada na terenu i cestarski ophodari koji su zaduženi za reguliranje. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. srpanj 2021 19:53