StoryEditor
Obalaspašavala ih policija

Savudrijski ribari do u detalje opisuju požar na brodici: ‘Vlasnici su braća, obojica su radišni, ali ne vjerujemo da se šteta može popraviti‘

Piše PSD
15. listopada 2021. - 13:13

Djelatnici Postaje pomorske i aerodromske policije Pula-Pola spasili su jučer članove posade ribarice koja se zapalila oko 13.30 sati na udaljenosti od 700 metara od rta Savudrija.

Policijski službenici obavljali su svoje redovne zadaće na policijskom plovilu P-111 u Savudrijskoj vali, kada su primijetili ribaricu u plamenu. Odmah su se uputili prema gorućoj ribarici te su članovima posade dobacili aparat za gašenje požara. Nažalost, plamen se već razbuktao tako da posada nije uspjela ugasiti vatru te su tada policijski službenici prekrcali dvoje članova posade na policijsko plovilo i sretno ih, bez ozljeda, prevezli do luke Savudrija. 

Savudrijski ribari za Glas Istre su opisali detaljno što se događalo njihovim kolegama na moru. Kažu da su braća Mihael i Danijel Kocijančić, nakon što su položili mreže i vraćali se u kraj, primijetili dim koji se širio ispod poklopca motora pa su zaustavili plovilo. Kad su otvorili poklopac, dim je postajao sve intenzivniji te je ubrzo buknuo i plamen. Oni tvrde da se sve to događalo na milju odaljenosti od obale te da im je pomoć brzo priskočio policijski brod. 

Njihov stric koji bio s njima je plovilo doteglio u savudrijsku luku gdje su ga do kraja ugasili vatrogasci, a braća su napustila brod. Brodica je trenutno na suhome, a lokalni ribari nisu sigurni može li se uopće popraviti nastala šteta. Kazali su kako se radi o brodu dugom sedam i pol metara kojeg su braća koristila za polaganje mreža. Za svoje kolege imaju samo riječi hvale i govore kako su oba brata radišna, ali povučena. 

Vjeruju kako brod nije bio osiguran. 

- Nitko od nas ne osigurava brodove protiv požara pa vjerojatno nisu ni Kocijančići, kazali su. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2022 15:47