StoryEditorOCM
Obalavelika srca

Savjetovalište Lanterna i Grad Makarska peti su put dodijelili nagrade volonterima u četiri kategorije

Piše Dijana Turić
28. listopada 2021. - 11:02

Savjetovalište Lanterna u suradnji s Gradom Makarska petu godinu zaredom organiziralo je dodjelu nagrada volonterima kojima su u gradskoj vijećnici uručena priznanja i nagrade u četiri kategorije. O nesebičnom volonterskom radu govorila je Patricija Batinović, voditeljica projekta, a zahvalnost volonterima koji na taj način pomažu drugima izrazila je dogradonačelnica Antonia Radić Brkan koja im je uručila nagrade, te predsjednica Povjerenstva za odabir volontera 2021. Marina Andačić Krivić.

Volonterka Crvenoga križa Dragica Gaga Stakić, koja je odradila 436 volonterskih sati, dobitnica je nagrade u kategoriji Volonterka 2021. godine. Nagradu je u njezinoj odsutnosti preuzeo njezin brat, a Dragica je zahvalila preko izravne videoveze.

U kategoriji Dugogodišnji doprinos razvoju lokalne zajednice volonterskim radom, nagrada je pripala Krešimiru Žanetiću. Za kategoriju Organizator volontiranja 2021. dobitnik nagrade je udruga "Mike" koja okuplja 338 volontera. Ana Vučko i Ana Protrka dobitnice su nagrada u kategoriji Mladi volonter/ka do 25 godina.

Prava slika grada

Uručena su također i dva posebna priznanja, prvo priznanje pripalo je makarskoj mladosti – Ivanu Ravliću, Petru Matutinoviću i Ivanu Brkulju za Petrinju, a drugo priznanje za poseban doprinos zajednici dodijeljen je inicijativi "Makarska rivijera – srcem za Petrinju" na čelu čije su organizacije bili Mijo Pašalić, Josko Šarić i Jovica Šegan. U Ime Inicijative zahvalio je poduzetnik Mijo Pašalić. Izrazivši ponos na volontere Makarske, kazao je da će uvijek biti potpora njihovu radu i radu Savjetovališta Lanterna.

Za kategoriju Volonter/volonterka 2021. godine, zahvalnicu su dobili Nina Turić, Katarina Čizmić, Dario Pervan, Ela Sokol i Damir Šimić. Uručene su također zahvalnice u kategoriji Mladi volonter, koje su pripale Ani Marče, Nini Mayi Gaće, Pauli Burić i Marti Mišković. Za kategoriju Organizator volontiranja 2021. zahvalnicu su dobili Gradsko društvo Crveni križ Makarska, tučepska udruga "Kredenca" i udruga "Šapama od srca".

Kako je kazala dogradonačelnica Radić Brkan, lijepo je vidjeti da se volontiranje promovira na ovaj način i da je bez obzira na epidemiološke mjere veliki broj kandidata.

– Ovakav broj volontera puno govori o gradu i građanima Makarske. Mnoge organizacije u našem gradu organiziraju volonterski rad, što se posebno vrijednim pokazalo u kriznim situacijama nakon potresa u Petrinji kada smo pokazali složnost i spremnost pomoći potrebnima. Grad će i dalje pratiti i podupirati rad Savjetovališta Lanterna – kazala je dogradonačelnica svim volonterima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2023 16:39