StoryEditor
Obalaostakljeni prostor

Projekt vrijedan 400 tisuća kuna: Zadvarjani dobili tržnicu primjerenu novom dobu

24. srpnja 2020. - 20:34
Ivo Ravlić/Hanza Media

Prema nekim indicijama, robno-stočni sajam u Zadvarju održava se više od tri stoljeća, što i danas, jednako kao i prije tristo godina, umnogome obilježava život stanovnika toga pitoresknog mjesta uz kanjon Cetine.

Slijedeći tradiciju razmjene roba i usluga, u proteklim su se stoljećima mještani Zadvarja prilagodili te posjetiteljima i izlagačima nudili smještaj i prenoćište, kao i prijeko potrebni led iz Biokova kako bi se očuvalo meso i ostale kvarljive namirnice.

Danas to više nije potrebno. Zalaganjem novoga pomlađenog općinskog vodstva prije šest godina izgrađena je tržnica otvorenog tipa, dok je prije nekoliko dana izgrađen i zatvoreni dio, s rashladnim vitrinama, stolovima od inoksa, ledenicama, sudoperima i ostalim potrebnim sadržajima za prodavanje prehrambenih namirnica, pa i ribe.

image
Ivo Ravlić/Hanza Media

– Izgradnja 140 četvornih metara tržnice zatvorenog tipa počela je prošle godine, kada smo obavili građevinski dio poslova, u čemu nam je pomogla i Splitsko-dalmatinska županija. Zatim smo nastavili s ostakljivanjem i na kraju s unutrašnjim opremanjem. Cijeli projekt od temelja do krova, s kompletnom opremom, koštao nas je oko 400.000 kuna. Međutim, tu nije kraj. Cilj nam je cijelu tržnicu u potpunosti natkriti kako bismo sklonili prodavače s ulice, a samim tim osigurali sigurnost posjetitelja našeg sajma – pun je ideja načelnik Zadvarja Ivan Krželj.

Trenutačno su u fazi projektiranja javnog WC-a za potrebe sajma, kao i dviju novih svlačionica za posjetitelje malonogometnog terena i nedavno izgrađenog "cageballa". Međutim, padom prihoda uzrokovanih koronavirusom cijela stvar će se odraditi etapno i u skladu sa mogućnostima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. rujan 2020 10:55