StoryEditorOCM
ObalaPUMPANJE EURA

Prodavali krš i šumu na atraktivnoj lokaciji uz Magistralu pa dobili neočekivan odgovor kupaca, evo cijene kvadrata

Piše Predrag Opačić
6. lipnja 2023. - 14:56

Općina Sveti Filip i Jakov je početkom svibnja objavila javni natječaj za prodaju krškog, šumskog zemljišta u Turnju, površine 4201 četvornog metra koji je pažnju privukao početnom cijenom od 95 eura po kvadratu.

Ishod nadmetanja je pokazao da je negdje nešto "pošlo po zlu", pa je općinski načelnik Zoran Pelicarić morao poništiti postupak.

image

Općinski načelnik Zoran Pelicarić

Cropix

- Na taj natječaj nije stigla ni jedna jedina ponuda. Svjestan sam da je cijena bila naizgled visoka.

Imali smo procjenu sudskog vještaka koju smo podigli za 30 do 40 eura po kvadratu, jer smo tako procijenili budući da smo mislili da bi to zemljište u budućnosti moglo vrijediti puno više. Pokazalo se da smo pogriješili - kaže Pelicarić pojašnjavajući da se radi o zemljištu u sklopu filipjanske poduzetničke zone.

- Naša je namjera bila prodati teren na kojemu će netko od zainteresiranih investitora izgraditi benzinsku crpku jer je zemljište uz samu Jadransku magistralu. Imali smo četiri, pet potencijalnih ulagača koji su iskazivali interes, ali, eto, nitko od njih se nije javio - tvrdi načelnik zaključujući da Općina neće žuriti s novim natječajem sve dok ne bude imala izglednijeg investitora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 04:47