StoryEditorOCM
ObalaSTEČAJNA POSLA

Prodaje se Kerumov veliki stan na atraktivnoj lokaciji, cijena je vrtoglava, hoće li kupci uspjeti ostati pri ponudi?

Piše Gordan Zubčić
2. veljače 2023. - 13:44
Tvrtka koju su godinama vodili ‘braco i seka‘ Kerum-Bečić potonula je u stečaju, ali nekretnine su o(p)staleDragan Matić/Cropix

Stečajna upraviteljica tvrtke "Kerum" oglasila je ponovljenu prodaju zadarskog stana i pripadajućih spremišta u vlasništvu propale kompanije nakon što je nesuđeni kupac početkom siječnja odustao od transakcije u sklopu koje je za nekretnine ponudio nešto manje od 300 tisuća eura.

Stambeni prostor površine 123 četvorna metra u zgradi na Trgu kneza Višeslava sada se nudi po početnoj cijeni od 227.357 eura, a ostale nekretnine za ukupno oko 10 tisuća eura. Zagrebački poduzetnik Vladimir Noršić bio je jedini potencijalni kupac na dražbi održanoj u listopadu prošle godine.

Novi rok za predaju pisanih ponuda je 7. ožujka, a otvarat će se u uredu javnog bilježnika Emila Brkića iz Zadra.

Prodaja "Kerumovih" prostora u Zadru uslijedila je nakon što je Trgovački sud u Splitu u kolovozu prošle godine donio rješenja kojima se tri nekretnine propale tvrtke bivšeg splitskoga gradonačelnika Željka Keruma predaju u posjed tvrtki "Coast" na čijem se čelu nalazi Igor Sapunar, Kerumov nećak i sin Petroslava Sapunara, dugogodišnjeg bivšeg čelnika Županijske skupštine splitsko-dalmatinske.

Prema sudskim rješenjima, tvrtki Kerumovog nećaka dosudio se poslovni prostor i mali stan kod Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu gdje je bila prodavaonica firme "Kerum" i poslovni prostor od 64 kvadrata u prostoru lokala "Lažni svjedok" u zagrebačkoj Amruševoj ulici. Osim toga, "Coast" je preuzeo u posjed dvorište, kuću i studenac te, kako se navodi, prirodno neplodno zemljište od oko 1900 kvadrata u Milni na otoku Braču.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. ožujak 2023 02:32