StoryEditorOCM
ObalaPILOT-PROJEKT

Priprema se uvođenje javnog prijevoza u gradu pod Biokovom: do kraja godine Makaranima besplatne vožnje, evo na kojim relacijama

11. studenog 2021. - 10:05

U organizaciji Grada Makarske započeo se odvijati besplatni javni prijevoz na relaciji Veliko Brdo - Makarska - Veliko Brdo kao pilot - projekt. Testno razdoblje će potrajati do kraja godine, a odnosi se na povezivanja najudaljenijeg mjesnog odbora s gradom. Na prvoj vožnji bio je i makarski gradonačelnik Zoran Paunović.

image
Minibus na stajalištu u Velikom Brdu
Ivo Ravlić/Cropix


U ovom testnom razdoblju prijevoz je besplatan svim građanima koji imaju prebivalište ili boravište na području grada Makarske, a što će putnici dokazivati osobnom iskaznicom ili odgovarajućom potvrdom. Prijevoznik će im na licu mjesta u autobusu izdati mjesečnu putnu kartu.

Zaključen ugovor

Polasci iz Velikog Brda za Makarsku su u 7.30 sati, 8.33, 9.33, 10.33, 12, 13.30, 14.50, 16.50 i 19.20 sati. Polasci iz Makarske za Veliko Brdo su u 8.25 sati, 9.25, 10.25, 11.30, 13.20, 16.15, 18.15, 19.05 i 20. 27 sati.

image
Gradonačelnik Zoran Paunović bio je među prvim putnicima
Ivo Ravlić/Cropix

Ukrcaj i iskrcaj putnika na relaciji Veliko Brdo - Makarska - Veliko Brdo obavljaju se na tri autobusna stajališta na području Velikog Brda, autobusnom stajalištu kraj Napoleonova spomenika, kraj trgovine "Tommyja" u Ulici Ante Starčevića, na početku i na kraju gradske rive, ispod autobusnog kolodvora, kraj kružnog toka pored srednjih škola te kraj gradske tržnice i Glazbene škole.

image
Karta javnog prijevoza Makarske
GRAD MAKARSKA
Grad Makarska


Grad Makarska je zaključio ugovor o sufinanciranju linije na inicijativu prijevoznika Family Bus Service koji, prema javno dostupnom registru, jedini ima registrirane linije i izdane županijske dozvole za obavljanje županijskog javnog linijskog prijevoza putnika između Mjesnog odbora Veliko Brdo i Makarske.
Ovaj pilot-projekt je korak bliže organizaciji javnog gradskog prometa te prilika da Grad Makarska iz prve ruke spozna stvarnu prometnu potražnju i opravdanost uvođenja javnog prijevoza u Makarskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 19:27