StoryEditorOCM
ObalaPROTOKOL NA KOTAČIMA

Poznati dalmatinski HDZ-ovac kupuje auto od 50 tisuća eura: evo kakvo vozilo će ponuditi predsjednicima i princezama

Piše Anton Hauswitschka
18. veljače 2024. - 12:41

Grad Dubrovnik objavio je natječaj za nabavku automobila za protokolarne potrebe, procijenjene vrijednosti od 50 tisuća eura.

Zbog čega više ne odgovara Audi 6 koji je kupljen 2019. godine, raspitali smo se u gradskoj upravi.

- Postojećem vozilu koje služi za protokolarne potrebe Grada ističe leasing u veljači. S obzirom na visoke cijene novih vozila, umjesto raspisivanja natječaja za leasing novog automobila, odlučeno je da se kupi polovno vozilo za protokolarne svrhe.

Također, podsjećamo kako je gradonačelnik Mato Franković na početku prvog mandata obnašanja dužnosti gradonačelnika 2017. godine odbio korištenje službenog vozila na koje kao čelnik tijela lokalne samouprave ima pravo 24 sata dnevno i koristi se automobilom u osobnom vlasništvu - poručuju iz lokalne vlasti. 

image

Bivša njemačka kancelarka Angela Merkel ispred Kneževog dvora u Dubrovniku

Tom Dubravec/Cropix

Kupovina polovnog automobila ovaj put kod građana možda neće izazvati nezadovoljstvo, kao što je bilo do sada kada se kupovao automobil visoke klase za protokolarne svrhe.

No, treba naglasiti da je Dubrovnik po protokolarnim posjetima uz bok hrvatskoj metropoli, Zagrebu, a možda i iznad nje, te da kod svakog posjeta takve osobe postoje sigurnosni standardi koji uključuju i automobil, tako da ova i dosadašnje gradske uprave nisu imale baš ni izbora.

Podsjetimo, prije kupovine Audija A6, Grad je za protkolarne svrhe imao BMW 525D, a prehodnici Mata Frankovića (HDZ) na gradonačelničkoj dužnosti, Andro Vlahušić (tada HNS) i Dubravka Šuica (HDZ) vozili su se u službenom Golfu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 08:19