StoryEditorOCM
ObalaBITKA ZA ‘VINALKO‘

Politika se uplela u prodaju kultne dalmatinske zgrade koju je za više od 5 milijuna kuna kupio poznati poduzetnik, hoće li Županija spasiti ‘zaboravnost‘ svojih službenika?!

Piše Jadranka Matić
16. prosinca 2022. - 07:30
Dugogodišnje vinsko skladište obitelji Šimeta, koje je bivša država nacionalizirala, niz desetljeća bilo je u vlasništvu ‘Dalmacijavina‘ u stečaju, a sada je uknjiženo na privatnog prijevoznikaJoško Šupić/Cropix

Nakon završne faze u kojoj je početkom listopada prijevoznička tvrtka "Fraternitas" uknjižila svoje pravo vlasništva na nekadašnje vinsko skladište "Dalmacijavina" u Kaštel Starom, činilo se da je jednogodišnja storija o prodaji te nekretnine privedena kraju.

Starosejska tvrtka Darka Bošnjaka uknjižila se temeljem pravomoćne presude Županijskog suda u Varaždinu koji je odbio žalbu "Dalmacijavina" u stečaju i potvrdio presudu Općinskog suda u Splitu koji je objekt poznat i kao "Vinalko" dosudio "Fraternitasu" za iznos od 5,38 milijuna kuna. Novi vlasnik je u međuvremenu novac uplatio, a Općinski sud donio rješenje o razdiobi kupovnine.

I to bi bilo sve da ovih dana (6. prosinca) u zemljišniku u Kaštel Lukšiću nije "osvanula" zabilježba spora na toj zgradi (katastarski ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 10:31