StoryEditorOCM
Obalau metkoviću

Policiji dojavili o vozilu koje zabrinjavajuće krivuda cestom, vozač je ubrzo isključen iz prometa i odveden u postaju

Piše Dalmacija SD
26. travnja 2023. - 12:05
Split, 120721. U Vukovarskoj ulici kod krizanja s Osijeckom policija je na kratko zaustavil promet zbog incidenta s agresivnim vozacem koji nije zelio s nogostupa preparkirati svoj nepropisno parkirani kombi. Policija je agresivnog vozaca svladala primjenom sile te je vozac priveden.Paun Paunovic/Cropix

Nakon prethodno zaprimljene dojave da nepoznati vozač osobnim automobilom krivuda cestom, policijski službenici Policijske postaje Metković su  odmah intervenirali i na cesti D-9 u Metkoviću jučer, oko 15,50 sati zaustavili osobno vozilo dubrovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnjak.

Budući je vozač pokazivao izrazite znakove alkoholiziranosti on je alkotestiran te je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 2,94 g/kg.

Prometnom kontrolom je također utvrđeno kako vozač nije vozio sredinom obilježene prometne trake, kao i da tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas.

Vozač je isključen iz prometa i doveden u prostorije policije gdje je zadržan do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je jutros odveden na Općinski sud u Metkoviću, uz optužni prijedlog kojim se predlaže zatvorska kazna u trajanju od 45 dana, novčana kazna od 130 eura i šestomjesečna zabrana upravljanja vozilima B kategorije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 00:13