StoryEditor
ObalaU MARINI KAŠTELA

Pod "visokim pokroviteljstvom" svetog Ante, zaštitnika ribara i mornara, otvoreni 12. Hrvatski dani male brodogradnje

Piše Ž.S.
14. lipnja 2020. - 11:46
Božidar Vukičević/HANZA MEDIA

Na novosagrađenom istočnom dijelu Marine Kaštela, svečano su otvoreni 12. Hrvatski dani male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija.

Na samom početku, prisutnima su se obratili članovi organizacijskog odbora - Damir Skelin, Branimir Matijaca i Tomi Božiković. Oni su pozdravili nazočne i zahvalili im na podršci u ovoj, do sada, najizazovnijoj organizaciji ovih manifestacija.

Organizatori su istaknuli kako su HDMB I STA 2020. uistinu posebni po mnogočemu, a ove godine, prije svega, po tome što je ovo prvi sajam nautike i turizma u Europi koji se organizira nakon duže vremena iz svima poznatih razloga.

Potom su spomenuli kako su ovo manifestacije koje su odavno postale centar druženja hrvatskih brodograditelja, te svih onih koji od turizma i za turizam žive.

Naglasili su kako je vrijeme u kojem živimo samo potvrdilo važnost misije, koja je punih 12 godina naglašavala domaću nautičku proizvodnju i turističku ponudu kao važne grane hrvatskog gospodarstva!

Na kraju su poručili: Prostrani morski ambijent Marine Kaštela, mjesto je koje nudi nautičke i turističke proizvode … Po mjeri čovika, pa nije slučajno kako ova manifestacija otvara svoja vrata posjetiteljima, pod visokim pokroviteljstvom svetog Ante, sveca zaštitnika ribara, mornara, brodolomaca, ali i dobre žetve.

Svoje pozdrave i zadovoljstvo činjenicom što se Hrvatski dani male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija i ove godine održavaju u Kaštelima i Marini Kaštela, podijelili su sa svima nazočnima i direktorica Marine Kaštela, Ivona Smoljić, te gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović.Potom je uslijedila svečanost dodjele priznanja za izniman doprinos razvoju projekta HDMB i STA kapetanu Jošku Berketu (preuzela Ivona Smoljić) i Denisu Ivanoviću, gradonačelniku Kaštela.

Priliku za kratko obraćanje dobili su potom: Tonči Glavina, državni tajnik Ministarstva turizma, Joško Stella, direktor TZ Splitsko dalmatinske županije, Nada Maršić, direktorica TZ Kaštela, Aljoša Bašić, direktor marketinga tvrtke TOMMY, koji je generalni pokrovitelj manifestacija, te Tomislav Aljinović, direktor poslovnog centra Srednja Dalmacija OTP banke, koja je dugogodišnji pokrovitelj manifestacija.

Naposljetku je dožupan splitsko-dalmatinski, Ante Šošić, uz prigodno obraćanje, službeno otvorio 12. Hrvatske dane male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija, a potom su svi nazočni krenuli u razgledavanje izloženih plovila i segmenata iz turističkih atrakcija.

Za posjetitelje će obje manifestacije, uz besplatan ulaz, biti otvorene tijekom nedjelje te u ponedjeljak od 10 do 20 sati, a u utorak do 17 sati.

Što se koncepta i ponude tiče, ono što ostaje nepromijenjeno je povlašten status izlaganja na jednom mjestu za hrvatske brodograditelje, te raznovrsnost izlagača iz segmenta nautičke opreme. I nadalje se radi o plovilima čije su dimenzije prilagođene stvarnim mogućnostima i potrebama hrvatskog čovjeka, koji svoj život vezuje uz naše more i otoke.

Izložbeno-prodajni Sajam turističkih atrakcija i ove godine tržištu nudi najnovije proizvode iz segmenta sportske, turističke, adrenalinske, plažne, komunalne i druge opreme.

Kao i posljednjih godina posebno je bogata ponuda vodenih i cestovnih električnih prometala kojima se pridružuje i auto industrija. Eco-elektro vozila, adrenalinski vodeni parkovi, te oprema za kayaking, trekking, SUP padlling, biciklizam, kite-surfing i ostale aktivnosti na moru i u prirodi i nadalje su prisutni na ovoj manifestaciji.

Uz izložbeni i prodajni dio, neće izostati ni zabavna događanja i natjecanja za posjetitelje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. studeni 2020 18:16