StoryEditorOCM
ObalaNOVA REGULA

Počela naplata parkinga ispred zadarske bolnice, cijena po satu je pola eura, ali uskoro će značajno poskupjeti

Piše Zadarski.hr
5. ožujka 2023. - 10:17

Naplata parkiranja na parkingu Opće bolnice Zadar počela je danas, objavljeno je na internetskoj stranici medicinske ustanove.

O razlozima naplate parkiranja na tom prostoru, te organizaciji koja je isključivo u nadležnosti Opće bolnice, a ne gradske tvrtke "Obala i lučice", pisali smo sredinom veljače.

U razdoblju od 1. svibnja do 30. rujna cijena parkiranja iznosi jedan euro po satu, neovisno o tome je li radni dan, nedjelja ili blagdan. Vrijeme naplate parkiranja je 24 sata dnevno, no prvih 15 minuta smještaja vozila je besplatno.

Od 1. listopada do 30. travnja parkiranje će po sati koštati pola eura. Također se plaća od 0 do 24 sata, s prvih 15 besplatnih minuta, te također tijekom svih dana u tjednu.

- Ako korisnik parkiranja nema valjanu parkirališnu kartu, za korištenje parkirališta naplatit će se dnevna parirališna karta koja će vrijediti 24 sata, a koštat će 15 eura (od 1. svibnja do 30. rujna), ili 10 eura (od 1. listopada do 30. travnja). Zaposlenici Opće bolnice u mogućnosti su kupiti povlaštenu mjesečnu kartu - poručili su iz bolnice.

Osobe s invaliditetom koje na vozilu imaju istaknuti važeći znak pristupačnosti, imaju pravo parkirati bez plaćanja naknade.

image

Počinje naplata parkinga kod OB Zadar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2023 00:13