StoryEditorOCM
ObalaFestigia vina

Pet medalja Agrolagune u Londonu, a na Vinistri s Festigiom čak osam

Piše PR
31. svibnja 2023. - 15:18

Sa sedam zlatnih i jednom srebrnom medaljom najveći istarski proizvođač vina potvrđuje svoju poziciju lidera u proizvodnji

Za svoja vrhunska vina Festigia, Agrolaguna je na ovogodišnjem ocjenjivanju koje uobičajeno prethodi izložbi vina Vinistra osvojila sedam zlatnih i jednu srebrnu medalju, pa taj renomirani proizvođač zaista ima veliki razlog za slavlje.

Zlatne medalje osvojile su svježa Malvazija Istarska Festigia 2022, Malvazija Istarska Riserva Vižinada Festigia 2016, Malvazija istarska "kasna berba" 2019, pjenušac Blanc de Moi Festigia, Muškat ruža Festigia 2022, Castello Festigia 2020 i Riserva LV 2015 Festigia. Srebrnom medaljom odlikovana je Malvazija Istarska Riserva Akacija Festigia 2016.

Medalje nisu samo dokaz kvalitete Festigia vina, nego predstavljaju i nagrade struke za predanost kojom Agrolaguna, uz podršku Fortenova grupe, iz godine u godinu podiže ukupnu razinu kvalitete i prezentacije svojih vina.

To potvrđuje i Nerina Zec, predsjednica Uprave Agrolagune, koja dodaje da nije riječ samo o predanosti tima kvaliteti, nego i o njegovoj sposobnosti da se nosi s promjenama u okruženju.

Uspijeh vina Festigia

- Kao najveći istarski proizvođač vina, Agrolaguna ima površinu od 630 hektara vinograda na kojima mi neprestano ulažemo u modernizaciju procesa, kako bi tržištu dali vrhunske proizvode, one koji predstavljaju najbolje od Istre. Svakim novim uspjehom rastemo i razvijamo se, a ljestvica se podiže na novu razinu. Drago nam je da možemo podijeliti našu strast prema vinu s brojnom publikom na Vinistri i veselimo se što ćemo tamo predstaviti naša nagrađena vina - izjavila je Nerina Zec.

Josip Barišić, Agrolagunin direktor vinarstva i proizvodnje kaže kako su osvojene medalje pokazatelj da je kompanija na dobrom putu u postavljanju novih standarda u vinskoj industriji.

- Iznimno nas veseli ovaj novi veliki uspjeh naših vrhunskih vina Festigia, jer je neosporna činjenica da baš iza svih naših vina stoji veliki trud i predanost naših zaposlenika. Profesionalnost i upornost za stvaranjem izvrsnih vina proteže se kroz desetljeća, a ponosni smo što se to može osjetiti u svakom gutljaju Festigia vina što, osim naših vjernih kupaca, već tradicionalno visoko rangiraju i profesionalni ocjenjivači. Nagrade potvrđuju našu posvećenost kvaliteti, ali i potiču nas da i dalje radimo na inovacijama i unaprjeđenju naših proizvoda - izjavio je Josip Barišić.

Vrata nove kušaonice Festigia u Poreču su otvorena pa se najbolja Festigia vina i tamo mogu kušati.

Ukupno pet medalja – zlato, srebro i tri bronce – osvojila su vina Agrolagune na nedavno održanom prestižnom natjecanju London Wine Competition. Zlatnu medalju osvojila je svježa Malvazija Istarska Festigia 2022, srebro je dobio Cabernet Sauvignon Festigia 2020, dok su Castello Festigia 2020, pjenušac Vina Laguna Perla Rose i Vina Laguna Terra Rossa 2021 nagrađeni broncom.

U konkurenciji 1300 vina

Natjecanje u Londonu privuklo je brojne vrhunske proizvođače vina iz različitih zemalja i regija, pa je u konkurenciji za ocjenjivanje sudjelovalo čak 1300 vina iz 32 zemlje svijeta. Vina su ocjenjivana na temelju tri kriterija: kvalitete, vrijednosti i dizajna boce, a dodijeljene su zlatne, srebrne i brončane medalje najboljim vinima u svakoj kategoriji. Osim toga, dodijeljena je i nagrada za najbolji vinogradarski teritorij.

"Ovo je već druga zlatna medalja za svježu Malvaziju Istarsku Festigiju, koja se pozlatila i na nedavno održanom Vinistrinom ocjenjivanju malvazija ‘Svijet malvazija‘. Posebno nas raduje činjenica da su kvalitetu naše malvazije prepoznali međunarodni enološki eksperti na tako cijenjenom natjecanju u Velikoj Britaniji. Upravo smo zbog toga iznimno ponosni na ovaj uspjeh i na cijeli naš tim, koji je marljivo i strastveno radio kako bismo proizveli vino vrhunske kvalitete", izjavio je Josip Barišić, direktor vinarstva i proizvodnje u Agrolaguni.

Malvazija Festigia, koja se odlikuje sočnim okusom, svježim voćnim notama te mineralnošću, osvojila je dodatne bodove za svoju novu, redizajniranu etiketu koja se ističe po motivu vile i mozaika – isječku s freske iz porečke Eufrazijeve bazilike, simbolu područja iz kojeg dolazi.

"Osim okusa i kvalitete, dizajn boce također igra važnu ulogu u postizanju uspjeha i prepoznatljivosti vina na tržištu. Prošle smo godine započeli s projektom redizajna etiketa linije vrhunskih vina, izdvojivši ih u poseban brend Festigia. Uspjeli smo promijeniti izgled ove serije vina zadržavajući osnovne elemente njihove dosadašnje prepoznatljivosti. Tako je ova zlatna medalja dokaz kvalitete i našeg dizajna i brendiranja, a cijeli je tim pokazao kako vina pretvaramo u zlato", komentirala je Mia Vukdragović, voditeljica marketinga Agrolagune.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 12:16