StoryEditorOCM
ObalaIMA SE

Osnivač WhatsAppa plovi po Jadranu s čak tri mega jahte, usidrio se u jednom dalmatinskom gradiću. Pogledajte fotografije neviđenog luksuza

Piše Zadarski.hr
20. kolovoza 2021. - 09:51

U Virsko more danas poslijepodne istovremeno su uplovile i usidrile se čak tri luksuzne mega jahte, sve tri u vlasništvu američkog milijardera Jana Kouma, jednog od osnivača globalno popularne mobilne aplikacije WhatsApp, prenosi Zadarski.hr.

Najveća među njima duga je 99 metara, nosi ime Moonsrise, a Koum je njezin vlasnik postao prošle godine.

Jahta ima osam kabina i vrijedna je čak 220 milijuna dolara. Druga po veličini je 73-metarski Mogombo sa šest luksuznih kabina na kojoj Koum plovi već nekoliko godina. Njezina je vrijednost oko 75 milijuna dolara, a treća jahta naziva Power Play nedavno je obogatila Koumovu flotu. Riječ je 55-metarskom brodu približne vrijednosti 20 milijuna dolara s instaliranim hangarom za helikopter koji klizi naprijed po tračnici oslobađajući područje slijetanja.

Jan Koum američki je biznismen ukrajinskog podrijetla čije se bogatstvo procjenjuje na čak 10 milijardi dolara koje je stekao prodajom WhatsAppa Facebooku 2014. godine za nevjerojatnih 19,3 milijarde dolara. Osim mega jahti s kojima je danas došao na Vir, poznat je i kao veliki ljubitelj luksuznih automobila s jednom od najvećih kolekcija Porschea na svijetu s čak stotinu automobila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2023 15:38