StoryEditor
Obalapet do dvanaest

Omišani ponovno blokirali promet Jadranskom magistralom prosvjedujući protiv novog prometnog rješenja: Ne zatvarajte nam cestu kroz kanjon Cetine!

16. listopada 2020. - 13:13
Ante Čizmić/Cropix

Na pet minuta u sklopu prosvjeda "pet do dvanaest" građani Omiša su zatvorili, blokirali promet državnom cestom, Jadranskom magistralom i to na prilazu mostu preko Cetine.

Ovo je drugi prosvjed građana, uglavnom iz zaleđa Omiša koju se bune što će im Hrvatske ceste, zbog radova - sanacija opasnih litica - na zaobilaznici Omiša, zatvoriti prolaz kroz kanjon Cetine i time ih prisiliti na duplo duže putovanje do centra grada.

I ovaj put dvjestotinjak prosvjednika traži da se konačno rješenje sigurnog protoka prometa kroz kanjon rijeke iznađe u gradnji novog tunela Lisičine, koji je bio predviđen no 2013. godine je izbrisan iz gradskog Prostornog plana. A rješenje zatvaranja prometnice na 45 dana, dok bi se sanirale litice na kojima će se graditi nastavak zaobilaznice - most od 215 metara i treći tunel - ne vide u prijevozu građana brodicama preko Cetine, već postavljanjem pontona ili sidrenja trajekta koji bi " glumio" cestu i čime bi se sigurnije premostila rijeka od stotinjak metara širine...

Omišani, naime, smatraju kako prijedlog Hrvatskih cesta da se prijevoz vrši brodicama iz Zakučca do centra Omiša nije dobro rješenje za nikoga, poglavito što slijede zimski uvjeti, dizanje vodostaja, vjetar...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. listopad 2020 16:05