StoryEditor
Obalanapetost raste

Na sporni put koji poduzetnik Milavić prisvaja, koji je blokiran bagerom i automobilom, stigli ‘pauk‘ i interventna. Građani pomaknuli automobile, policija ‘na prevaru‘ parkirala kombi

Piše Ana Franić/PSD
28. prosinca 2021. - 12:57

NOVO

U Ruskamen stigla je interventa policija i pauk služba.

- Došlo je do obrata kao i inače. S policijom smo se dogovorili da ćemo pomaknuti naše automobile, ali oni su to iskoristili i sada parkirali policijski kombi tu - javlja nam jedan od građana koji su od jutros na Ruskamenu. 

image
Parkiran policijski kombi
Čitatelj

Zbog čega je na teren izašla i interventna policija, pitali smo PU splitsko-dalmatinsku. 

- Obzirom da su u navedenom događaju ispunjeni uvjeti za premještanje vozila sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama angažirano je specijalno vozilo te je u ovim trenutcima u tijeku uklanjanje vozila koja su blokirala kolni prilaz. Za sada nije zabilježeno narušavanje javnog reda i mira - odgovorili su nam iz splitske policije. 

image
Pauk služba stigla u Ruskamen
Čitatelj

RANIJE

Nastavljaju se napetosti na relaciji mještani Ruskamena - poduzetnik Josip Milavić. 

Baš kao što mještani Ruskamena kod Omiša ne odustaju od traženja prava na put koji smatraju javnim i koji od Jadranske magistrale do mora vodi uz hotel u vlasništvu poduzetnika Josipa Milavića, tako ni on ne popušta. U "najnovijoj epizodi", doveo je bager na spornu lokaciju i blokirao prolazak prometa kroz zemljište u turističkoj zoni Ruskamen, koje se u zemljišnim knjigama vodi kao vlasništvo Republike Hrvatske.

Na terenu je i policija, kako bi se spriječila moguća eskalacija situacije u neželjenom smjeru. 

image
Paun Paunovic/Cropix

Podsjetimo prvo je Milavić stavio rampu, koju su mještani uklonili. Potom su na istom mjestu osvanuli kameni blokovi, a kad su i njih maknuli, Milavić je doveo bager kao prepreku.

- Bager je noćas oko dva sata stigao na državni put u pratnji policije koja je cijelo vrijeme na terenu i čuva bager. Ljudi su bili u ribolovu i po povratku su naišli na bager koji je prepriječio put i nisu mogli izaći - objasnio nam je Mirko Stanić, u ime okupljenih sugradana.

Dodaju kako je policija naložila bageristi da podigne kran i propusti automobile, a bageristi su im poručili da će kran ponovno vratiti i zapriječiti put.

No, jedan od automobila građana se "pokvario" točno kraj bagera, tako da je sada status quo.

image
Paun Paunovic/Cropix

Policija se nalazi s jedne strane prepreke, a dvadesetak građana s druge. Kao da se čeka tko će duže izdržati.

Kontaktirali smo i policiju, iz koje su nam ovako obrazložili povod svoje intervencije: 

- Rano jutros primljena je dojava da su mještani vozilima zapriječili lokalnu cestu u mjestu Ruskamen. U tijeku je policijsko postupanje. Do sada nije zabilježeno narušavanje javnog reda i mira kao niti druga protupravna ponašanja – glasi odgovor Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

image
Paun Paunovic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2022 05:15