StoryEditor
ObalaDRAMA U VRANJICU

Noćas planuo drveni brod unutar područja bivšeg Salonita, eksplodirala i plinska boca... Vatrogasci su do zore gasili požar

Piše Gabrijela Radanović
21. listopada 2020. - 08:51
Vladimir Dugandžić/Cropix

U noći s utorka na srijedu, otprilike pola sata prije ponoći, izbio je požar na drvenom brodu unutar područja bivše tvornice Salonita, sada pogona za remont brodova.

U gašenju je sudjelovalo 13 vatrogasaca sa šest vozila Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Vranjic, tri vatrogasca društva iz Solina s jednim vozilom te tri vatrogasca Javne vatrogasne postrojbe Split s tri vozila.

- Prvo smo izašli na teren s jednim vozilom, tada se vidio plamen na brodu. Međutim, kada smo se približili shvatili smo da je cijeli donji dio broda bio u plamenu, uključujući strojarnicu - priča nam vatrogasac DVD-a Vranjic koji je cijelu noć proveo na intervenciji.

Kaže da je nakon sat vremena gašenja plamena došlo do eksplozije plinske boce, bilo je to otprilike pola sata iza ponoći, nakon čega su pozvali dodatne snage.

- Nakon eksplozije smo se morali povući na sigurnu udaljenost, a dobili smo informaciju da se na brodu nalazi još plinskih boca koje, srećom, nisu eksplodirale, ali smo zbog toga morali gasili požar uz pomoć bacača vode. Nakon što smo uspjeli to dovesti u kontrolu nastavili smo normalno gasiti, iz blizine - prisjeća se vatrogasac DVD-a Vranjic. Kako doznajemo, planuo je drveni jedrenjak dužine 20-ak metara.

- Totalno uništen, od broda nažalost nije ostalo ništa - dodao je naš sugovornik. Požar je lokaliziran u četiri sata ujutro, a potpuno ugašen u 5 i 40 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

14. siječanj 2021 05:12