StoryEditor
ObalaDRAMA U KAŠTELIMA

Nikolina Ristović: Izbačeni smo iz vile na ulicu, a kćer mi je završila na Hitnoj! Vlasnik Rok Gale: Uništavali su mi kuću pa smo promijenili brave

8. kolovoza 2020. - 18:04

Ljetovanje u Dalmaciji bivšoj televizijskoj voditeljici Nikolini Ristović, koja je prije udaje za srpskog biznismena Vidoja Ristovića koristila prezime Pišek, pretvorilo se u pravu noćnu moru nalik onoj iz horor filmova.

Ne samo njoj, već i suprugu, njihovoj 5-godišnjoj kćeri Uni Sofiji, djeci koju su dobili iz prethodnih brakova (Nikolina ima kći Hanu, a Vidoje 10-godišnju kći Mateu) te prijateljem i prijateljicom koja je u raskošnu vilu 4 Islands u Kaštel Starom stigla s 12-godišnjom kćerkom. Njih osmero preko splitske agencije Vip Holiday Booker stigli su u spomenuti objekt u subotu, 19. srpnja.

Kao vlasnica navodi se Ana Šabić, supruga slovenskog državljanina Roka Gale za kojeg je Jutarnji list prije pet godina pisao kako je direktor zagrebačke tvrtke Gold Box d.o.o. koja se tada našla pod istragom Uskoka zbog sumnjivog poslovanja (u dvije su godine prijavili prihod veći od 300 milijuna kuna što im je uspjelo samo s jednim zaposlenim u prvoj godini poslovanja 2013., a 2014. bez zaposlenih).

Dvanaestog dana boravka u noći s četvrtka na petak, 30. na 31. srpnja, Nikolina, obitelj i prijatelji, izbačeni su, tvrdi voditeljica, na ulicu prilikom čega je Vidoje napadnut od strane Roka Gale o čemu svjedoče fotografije koje nam je ustupio, Nikolinina kći Hana zbog stresa je pala u nesvijest i završila na Hitnoj, a iz vile im nikad nisu vraćene stvari u vrijednosti između 275 i 300 tisuća eura.Konkretno, novac u gotovini (65 do 68 tisuća eura), muški sat Custos (18 tisuća eura), sat Rolex Daytona rose gold (35 tisuća eura), narukvica Cartier Love s brilijantima (40 tisuća i 600 eura), muški sat Pierre Kunz (zlato) 13/50 (25 tisuća eura), ženski prsten Cartier Panther (25 tisuća eura) te Chopard prsten 3.75 ct (bijelo zlato) vrijednosti 65.000 eura. Unatoč intervenciji trojice policajaca ova tortura kojoj je nazočilo i troje maloljetne djece trajala je od ponoći pa sve do jutra. Noćna je mora, kaže nam Nikolina, počela još prvog dana kad su stiglu u vilu u kojoj su 14 noćenja platili ukupno 19.500 eura (oko 146 tisuća kuna).

- Uredno smo sklopili ugovor s agencijom i platili pola iznosa unaprijed, ni ne sluteći da ćemo biti potjerani, poniženi i pokradeni, započela je svoju priču još uvijek potresena voditeljica.

image
Vidoje Ristović pokazuje modrice
PRIVATNA ARHIVA


- Tog prvog dana nas je dočekao Rok Gale i zamolio nas da mu u gotovini damo ostatak novca kao i depozit od tri tisuće eura u slučaju štete iako je bilo rečeno da će depozit biti dvije tisuće. Sve smo mu to uredno dali na ruke. Mila majko, što je potom uslijedilo... Taj čovjek nam je svaki dan počeo dolaziti s različitim izgovorima koji su se najčešće odnosili na radove u kući. Znao je ostajati i po 45 minuta, što je radio i gdje je sve ulazio, ne znamo. Potom je postao toliko slobodan da mi je govorio: Što si umorna, loše izgledaš, jesi li tulumarila?, a Vidoju je dobacivao: Smorila te obitelj? Imam ja neke Brazilke u Beogradu koje te mogu razonoditi.

Čak mi je rekao da sam krivo namjestila traku za vježbanje pa da će morati naplatiti depozit. Vrhunac svega je bio kad smo vidjeli da je cijela vila prekrivena kamerama što znači da je mogao pratiti svaki naš korak. Jednog dana kad smo bili na bazenu prijateljica i ja smo prekrili kameru, jer ako sam već toliko platila, imam pravo da se možda skinem u toples, zašto bi on to gledao... Možda ga je to razbjesnilo, ne znam. Unatoč našim pritužbama agenciji, točnije Dariju Šariću i Smiljani Barbarić koja je trebala biti naš VIP concierge i na raspolaganju 24 sata dnevno, a ženi glasa nismo čuli, tek smo dobili šturi odgovor kako je Rok Gale specifična osoba. Nisu nam se niti javljali na pozive te večeri kad se sve odigravalo, veli Nikolina.

Tog je dana Vidoje imao sastanak s odvjetnikom Silvijom Hrastom, dok je Nikolina s ostatkom obitelji i prijateljima bila na večeri. Kad su se malo iza ponoći vratili u vilu, imali su što i vidjeti. Pred rampom su ih dočekala dva naoružana zaštitara, ispred njih bila je crvena Toyota Yaris bez registracijskih tablica dok su sva svjetla u kući bila ugašena.

- Ti su nam zaštitari rekli da su angažirani od strane Roka Gale i da nemamo ovlasti ući. Pali su povišeni tonovi, djeca su bila jako prepadnuta. U jednom trenutku Vidoje je uspio zaobići zaštitare i ući na stražnji ulaz kako bi iznio naše stvari. Vrata su bila poluotvorena, a kad je ušao osjetio je da ga netko šutira i obara na pod, Rok Gale mu je sjedio na leđima dok je njegova supruga vikala: Četnička kurva koja puši srpski k.... neće ući u moju kuću ni za 15 života. Strašno nešto! Zvala sam policiju koja je stigla nakon 15 minuta. No, ubrzo sam po njihovom ponašanju shvatila kako poznaju zaštitare i samog Galu te da od njih neće biti nikakve koristi. Rekli su da je to privatno vlasništvo i da nas ne mogu pustiti. Djeca su počela vikati: Mama, hoćemo li umrijeti, ubit će nas...

Vidoje je potresen izašao, samo sam mu rekla neka vodi klince u Split kako zna i umije. Zaštitari su pred policijom rekli da sada može ući samo jedna osoba da pokupi stvari. Ušla je prijateljica, sva pod šokom, kasnije i moja kći Hana. Meni nisu dali. Preko makadama su vukle kofere do auta trpeći verbalne uvrede od strane Gale i supruge mu. Čak su im isključili klimu, a bilo je te večeri pakleno vruće. Hana je bila loše, psihički i fizički. Malo prije pet joj je pozlilo i pala je u nesvijest, a supružnici Gale nisu čak dozvolili bolničarima da je unesu u vozila Hitne pomoći, nego je moj prijatelj nekako ušao i nasilu je onesviještenu uveo u svoje vozilo i odvezao u bolnicu - priča Nikolina.

image
Vozilo koje je Nikolini i njezinoj obitelji navodno prepriječilo put
PRIVATNA ARHIVA

- Kasnije mi je Hana rekla kako je čula vlasnicu da govori: Ova glupača će se onesvistit, ako budemo zvali Hitnu ovo će potrajat do jutra. Policajci su samo slijegali ramenima, čak su mi rekli da će me prijaviti radi napada na službeno lice koji se nije dogodio. Na moje tvrdnje kako je ovo smišljena pljačka i organizirani kriminal od strane agencije i Roka Gale, ništa nisu odgovarali. U jednom trenutku Gale je krenuo nasrtati na mene govoreći: Kurvo četnička, preskočit ću ogradu i rastrgat ću te. Jedva su ga uspjeli zaustaviti. Kad su nam napokon dozvolili da odemo sa stvarima, a nije bilo onih najvrjednijih, vikali su za nama: Sad dižemo rampu i ima da se gubite odavde! Vrhunac svega je bio kad je sutradan Vidoje samoinicijativno otišao u policiju kako bi prijavio Galu i njegovu suprugu zbog razbojničke krađe, napada i govora mržnje, ali je tamo zadržan 24 sata kao strani državljanin, iako većinu godine provodi u Hrvatskoj i ima unajmljenu kuću u Zagrebu kod Biserke Petrović. Gale ga je, naime, prijavio za prijetnje, u policiji je rekao da mu je Vidoje govorio kako će mu prebiti ženu, srušiti kuću, otkiniti glavu, što naravno nije istina, potreseno će Nikolina dodajući da je osam sati davala iskaz u policiji.

- Do danas nam nije poznato je li izvršen pretres prostorija koje koriste Galo i njegova supruga, kako bi se pronašle eventualno naše stvari, i je li išta konkretno poduzeto protiv Roka Gale - kazat će Nikolina. 

Nakon svega, Vidoje i ona angažirali su odvjetnika Vinka Ljubičića koji nam je potvrdio kako je njegov odvjetnički ured pokrenuo postupak protiv bračnog para Gale radi krađe i povrede privatnosti, tužit će i agenciju Vip Holiday Booker.
– Nevjerojatno je kako se ništa nije učinilo da se ovu obitelj zaštiti, a neprestano se ističe kako smo sigurna turistička zemlja, zaključuje Ljubičić.

image
Luksuzna vila u kojoj su, tvrdi vlasnik, Ristovići napravili štetu
Gale: Ništa mi njihovo nismo pipnuli!

Uništavali su mi kuću. I premda sam ih na to stalno upozoravao, nisu prestajali, a na kraju su mi još i zaprijetili. Uvijek se trudim oko gostiju, nikada prije, ponavljam, nikada ni s kim nisam imao problema. Pa osam ljudi je dva dana čistilo nakon njih. Morali smo kupovati nove stvari. Da su se držali kućnog reda i da nisu prijetili, nikada do toga ne bi došlo. Agenciji je bilo prijavljeno da će doći s dva pomeranca, a imali su četiri psa i toga afričkoga ježa koji je zasmrdio čitavu sobu. Ti psi su skakali u bazen i spavali su u krevetima, premda je to bilo zabranjeno kućnim redom. Navečer smo promijenili brave na vratima i zapriječili im ulaz jer smo se bojali da će sve uništiti.
Kasnije smo im uz pratnju policije dali da iznesu stvari. Ma ništa nismo niti pipnuli, nikakvo zlato, novac ništa. Ostavili smo sve kako smo našli da oni mogu iznijeti, kaže Gale.
M. DEŠKOVIĆ

Priopćenje policije

Dovršili smo 1. kolovoza kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim državljaninom Srbije zbog sumnje da je počinio kazneno djela Prijetnja na štetu 49-godišnjeg državljanina Slovenije na kaštelanskom području. Po provedenom kriminalističkom istraživanje protiv osumnjičenog je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te je doveden policijskom pritvorskom nadzorniku. Nadalje, u odnosu na prijavu zaprimljenu 31. srpnja koju je podnijela 47-godišnjakinja kriminalističko istraživanje je u tijeku. Ako osoba smatra da su joj povrijeđena prava primjenom policijskih ovlasti od strane policijskih službenika može podnijeti pritužbu.

Darijo Šarić: To je presmiješno

To je sve presmiješno, mogu samo kazati da neću ništa komentirati iz razloga što štitimo privatnost iznajmljivača i gostiju, bilo je sve što nam je rekao Darijo Šarić iz agencije Vip Holiday Booker.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2022 07:34