StoryEditor
ObalaZATVOREN PROLAZ

Nevjerojatni poduhvat vozača kipera imotskih registracija: u Podstrani kamenim gromadama blokirao protupožarni put

11. kolovoza 2020. - 19:43
Kamene gromade na protupožarnom putu u PodstraniČitatelj

Protupožarni put između Donje i Gornje Podstrane blokiran je hrpom kamenih gromada koje su jutros tamo izbačene iz kipera imotskih registarskih oznaka. Zahvaljujući neodgovornom vozaču iza kamene barikade ostao je zarobljen osobni automobil Mercedes čija vlasnica ga je morala ostaviti te su je do kuće odvezli policajci koji su izašli na mjesto događaja.

- Ovo vam je nevjerojatno, evo sve sam slikao. Do moje poljoprivredne parcele se također dolazi tim putem te nisam mogao proći vozilom da zalijem povrće. Kažu mi mještani da su vidjeli bijeli kiper s registarskim oznakama iz Imotskog koji se okretao upravo na tom mjestu.

Kako tu dolaze automobilima ljudi koji idu na svoja zemljišta i izletnici koji idu u prirodu, oni su mu svirali da oslobodi prolaz. Vozač je tada jednostavno “iskrenuo” teret i to na sredinu puta. Bilo je to oko 11,45, a ostavio je iza sebe najmanje 30 kubnih metara otpadnog materijala među kojima ima ogromnih komada kamena.

Kameni komadi su toliki da ih mali bager koji je došao na poziv komunalaca iz Općine Podstrana nije mogao ukloniti. Zato će sačekati sutra da dođe veliki bager i makne ih. Kad je došla gospođa s Mercedesom nije mogla vjerovati da je ostala blokirana, srećom policija je odvezla u civilizaciju. Isto tako, izbije li požar neće ni vatrogasci proći – kaže nam ogorčeni mještanin Donje Podstrane.

Vatrogasci iz Podstrane su također vidjeli neodgovornog vozača jer su bili iza njega dok su odvozili vodu prema Gornjoj Podstrani. Kako je išao sporo, mimoišli su ga, iskrcali vodu i vratili se prije nego li je iskrcao kameni teret, priča nam Podstranjac. 

Odmah je obaviještena policija, komunalci I vatrogasci. Kako saznajemo iz PU splitsko-dalmatinske, njihovi službenici su izašli na mjesto događaja.

- Dobili smo dojavu oko 12,05 da je kamenim gromadama blokiran protupožarni put prema Gornjoj Podstrani, oko kilometar prije makadama. Komunali redari Općine Podstrana obavijestili su nad da će o svom trošku obavit uklanjanje otpada. Mi ćemo obavit mjere i radnje u nadležnosti policije što znači da ćemo pronaći vozača, a eventualna prijava kaznenog djela je u nadležnosti Ministarstva zaštite okoliša koje ćemo obavijestiti o prikupljenim saznanjima – kazala nam je Željka Radošević iz PU splitsko-dalmatinske.

Mještani nagađaju da je kameni otpad sigurno iz nekog kamenoloma ili od kamenoklesara. Sigurni su da će vozača i vozilo biti lako naći jer je morao proći kraj niza obiteljskih kuća I objekata s nadzornim kamerama. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. rujan 2020 01:02