StoryEditor
Obalanevjerojatno

Neki su neodgovorni do krajnjih granica! Umjesto da bude u izolaciji, krenuo planinariti pa zapeo u stijeni iznad Duća; Spasioci imaju poruku...

22. ožujka 2020. - 21:06
HGSS

Iako je noć i puše jaka bura, a zbog aktualne situacije mjere opreza i ograničenog kretanja trebale bi se poštivati, neki su ipak neodgovorni do krajnjih granica.

Tako je ove nedjelje navečer HGSS opet morao u akciju, ovaj put iznad Duća. Dva tima HGSS Split i Ispostava Omiš su izašli na teren zbog neopreznog izletnika koji je zapeo u stijeni iznad Duća.

-.Nalazio se 55 metara ispod repetitora u vrlo nepristupačnom strmom terenu. Nakon toga se krenulo u stijensku akciju. Kako je unesrećenom bio isključen mobitel moralo se s njime komunicirati dovikivanjem. Jedan spašavatelj se po užetu spustio do unesrećenoga i vezao ga u evakuacijski pojas, takozvanu pelenu, nakon čega je izvučen na rub stijene. Akcija se završila u 20 sati, a zalutali nije imao nikakvih ozljeda.

- Ovo neka bude još jedno upozorenje da se neiskusni ne upuštaju u pustolovine koje ih mogu stajati života. Bježeći od koronavirusa može ih zateći mnogo veća nevolja - poručuju spašavatelji koji su kao dio sustava Civilne zaštite cijeli dan proveli na širem i užen području Splita gdje su s policijom upozoravali nesavjesne građane da se ne okupljaju u velikom broju i da drže razmak između sebe, a najviše da je najpametnije ostati kod kuće.

Nažalost, borba s ljudskom glupošću je vječna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. veljača 2021 13:38