StoryEditorOCM
Obaladuga 143 metra

Najveća jedrilica na svijetu ponovno je u Dalmaciji: luksuzno plovilo ruskog milijardera stiglo u Brela, ne zna se jesu li na njemu poznati supružnici

22. listopada 2020. - 14:56

Tko je sve na megajahti ruskog tajkuna Andreja Meljničenka, famoznom plovilu vrijednom 400 milijuna eura i dugom 143 metra, usidrenom u akvatoriju Brela, a koje svake godine negdje na Jadranu plijeni pažnju prolaznika, ne možemo s pouzdanjem tvrditi. No možemo nagađati...

Naime, objektiv našeg fotoreportera "uhvatio" je prizor prebacivanja djevojčice i žene u srednjim godinama s dva psića s jahte na gliser, odnosno gumenjak, da bi potom uz pratnju dvočlane posade bile prebačene na obalu.

Djevojčica pokrivena kapom, te dama skrivena iza tamnih naočala po svoj su prilici Aleksandra Meljničenko, rođena Nikolić, te kćer u čast čijeg rođenja prije četiri i pol godine je ruski milijarder svojoj ljepšoj polovici kupio jahtu koja ima čak i panoramsku podvodnu kupolu i čija je gradnja trajala čak tri godine.

image
Ivo Ravlić/Cropix
image
Ivo Ravlić/Cropix
image
Aleksandra Meljničenko
Ivo Ravlić/Cropix

Uglavnom, kada su premještene na obalu, ispraćene su do kuće na plaži u Brelima koju je Meljničenko kupio svojoj punici Vanji, koja je Baškovođanka. Ruski milijarder je na Jadranu, inače, svako ljeto, a mirna Brela su mu posebno draga. 

Inače, supruga je prije udaje bila je manekenka i članica prve postave grupe "Models". Andreja je upoznala na Azurnoj obali i već su dugo u braku te imaju dvoje djece. Andrej je navodno izuzetno galantan, pa je suprugu, pišu portali,  razveselio penthouseom u New Yorku "teškim" 10 milijuna eura.

Lokacija usidrene jahte je prošle godine, podsjetimo, izazvala svojevrsni skandal, budući su tajkunovu punicu Vanju svojatale dvije općine koje se, nota bene, i inače spore oko granice. Baškovoški je načelnik Josko Roščić tom prilikom, naime, rekao kako je gospođa Nikolić iz Baške Vode, rođena Staničić, dok su iz Brela kategorički tvrdili kako je puničina kuća u Brelima. 

image
Kuća u Brelima u vlasnistvu Aleksandrine majke
Ivo Ravlić/Cropix

Gdje god bila, i čija god bila, zaključit ćemo kako se jahta jamačno usidrila u korona-free zoni. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. prosinac 2022 00:04