StoryEditorOCM

Najvažniji razlozi za ugradnju klime u vašem domu

Piše promo
5. lipnja 2023. - 09:00

Iako bismo hlad rado potražili u sjeni drveća dok povjetarac nježno puše, ipak je sigurnije i bolje po naše cjelokupno zdravlje tijekom ljetnih mjeseci da smo u prostoru optimalne temperature. 

Dobra klimatizacija ima više prednosti osim udobnosti. Ovo posebno vrijedi ako u svom kućanstvu imate starije osobe,  bebu ili četveronožnog člana. Između ostalog, može nam pružiti sigurnost i bolju kvalitetu života u vlastitom domu. Evo popis najbitnijih razloga zašto biste trebali razmisliti o dobrom klimatizacijskom sustavu u svom domu!

Smanjite visoku vlažnost i riješite se insekata

Najvažnija dobrobit klimatizacije je smanjenje vlažnosti u vašem domu. Visoka vlažnost zraka povezana je s grinjama, plijesni, toplinskim udarom i dehidracijom. Također, dobra klimatizacija štiti vas i vaše kućne ljubimce od nametnika koji ulaze kroz prozor, a kuću održava čistom. 

Sigurniji dom

Dok klima radi obično zatvaramo prozore i vrata. To stvara dodatnu sigurnost jer je puno teže provaliti u dom sa zatvorenim ili zaključanim vratima i prozorima nego kad je sve širom otvoreno. Osim provala, tu je i toplinski udar. Centri za kontrolu i prevenciju bolesti navode da je klima broj jedan zaštitni čimbenik protiv bolesti i nesretnih slučajeva uzrokovanih vrućinom. Dobar rashladni sustav spriječit će i pregrijavanje elektronike!

Bolja kvaliteta zraka uz Clivet klima-uređaje

Bilo da se radi o isparavanju, prljavom zraku, kemikalijama za čišćenje ili samo mlijeku kojem je istekao rok trajanja, dobar klimatizacijski sustav pomaže ukloniti sve te mirise. Od prašine do bakterija, unutarnji zrak može postati opasnost za vaše zdravlje zahvaljujući nepravilnoj ventilaciji i pregrijavanju. 

CLIVET sustavi klima-uređaja su sinonim za udobnost, učinkovitost i eleganciju. Kako biste njihov potencijal iskoristili na najbolji mogući način, važno je odabrati onaj kapacitet klima uređaja prema prostoriji u kojoj će biti instaliran. Prevelik sustav ne jamči ujednačenu temperaturu ili dobro odvlaživanje, a zbog čestog uključivanja i isključivanja radi neučinkovito te se nepotrebno brzo troši. Premalen sustav ne može zadovoljiti zahtjeve udobnosti, ima lošu učinkovitost i uvijek radi na 100%.

Ušteda energije, udobnost i zdravlje

Osim optimalne temperature u domu, Clivetovi sustavi klima-uređaja jamče smanjenu potrošnju energije tijekom cijele godine, a uz to nude mnoštvo dodatnih funkcija poput nadziranja i prilagođavanja temperature unutarnjoj temperaturi, višesmjernog protoka zraka ili  pak sprečavanja širenja hladnog zraka kada je uređaj postavljen na grijanje. 

S druge strane,  filtar visoke gustoće omogućuje uklanjanje do 80% prašine i peludi, što ga čini mnogo učinkovitijim u odnosu na tradicionalne filtre za prašinu. Dodatnu prednost predstavlja funkcija samočišćenja koja omogućuje sušenje i čišćenje izmjenjivača unutarnje jedinice, sprečavajući stvaranje plijesni ili širenje neugodnih mirisa u okolinu. 

Povrh toga, dodatna sigurnost po zdravlje zajamčena je putem automatskog sustava za zaštitu kompresora koji detektira moguće curenje rashladnog sredstva i automatski isključuje sustav u slučaju nepravilnosti.  A za dodatnu razinu komfora tu je jednostavno upravljanje uz pomoć sustava Alexa i Google Assistant ili pak putem aplikacije na pametnim telefonima.

Sačuvajte svoj mir i uživajte u ljetu

Uživajte u ljetnom miru i zdravijoj kući uz Clivet, talijansku tvrtku koja više od 30 godina nudi rješenja za održivu udobnost, dobrobit ljudi i okoliša. Njihovi sustavi za grijanje, hlađenje i klimatizaciju jamče nisku potrošnju energije, rade tiho, a temperaturu, vlažnost i kvalitetu zraka održavaju na optimalnoj razini.

Uz pouzdane i tehnološki napredne proizvode omogućuju nam da bolje čuvamo naš planet i smanjujemo troškove. Jedan od posljednjih najboljih dokaza tomu je Clivetov sustav ELFOFresh EVO koji je proglašen proizvodom godine za ventilaciju u kućanstvima na dodjeli nagrada Energy Saving Awards 2022.

Informirajte se više o ponudi inovativnih Clivet klima uređaja na www.clivet-home.eu te nas zapratite na društvenim mrežama Facebook i LinkedIn.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 16:48