StoryEditor
Obala‘out‘ je 111 učenika

Na Makarskoj rivijeri u samoizolaciji su čitavi razredi. Ravnatelj škole u Podgori: ‘Čujem da mnogi izlaze i druže se, pa apeliram i na roditelje, korona nije igra, ona ubija!‘

Piše Dijana Turić
26. listopada 2021. - 13:56

Pošast koronavirusa svakim danom je sve gora, što pokazuju i brojke na državnoj razini, pa su tako, primjerice, prošle srijede u Hrvatskoj na koronavirus bile pozitivne 3162 osobe. Ni stanje u mjestima cijele Makarske rivijere nije bolje, i to posebno po osnovnim i srednjim školama, u kojima je od Brela do Podgore u samoizolaciji i izolaciji sredinom tjedna bilo čak 111 učenika, ili četiri razreda.

U makarskoj Osnovnoj školi oca Petra Perice do prošlog petka u izolaciji je bio jedan niži razred koji broji 28 učenika, a u ostalim razredima u samoizolaciji je bilo 15 učenika viših razreda.

Dobili je kod kuće

Kako nam je kazala Renata Gudelj, ravnateljica škole na Zelenki, djeca se nisu zarazila u školi, nego od članova obitelji, tako da u školi nije bilo širenja korone. U Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića u samoizolaciji su tri učenika i jedan djelatnik, a u Srednjoj strukovnoj školi petero je učenika u samoizolaciji i izolaciji.

Najgore stanje je u podgorskoj Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića, gdje su u samoizolaciji tri razreda, peti, šesti i osmi, što je ukupno 55 učenika.

Prema riječima ravnatelja Jakova Batinovića, stanje u školi, kad je u pitanju broj zaraženih, vrlo je loše.

– Djeca kod kuće prate online nastavu, a iz kuloarskih priča sam čuo da se ne pridržavaju samoizolacije, već se i dalje druže vani, što je nedopustivo. Nema nam velike promjene dok se svi ne cijepe, a i roditelji bi morali povesti veću brigu o djeci koja su u samoizolaciji jer korona nije igra, već ubija – kazuje Batinović.

U Osnovnoj školi dr. Franje Tuđmana u Brelima, u samoizolaciji je dvoje učenika koji su bili u kontaktu sa zaraženom osobom, dok u makarskoj Osnovnoj školi Stjepana Ivičevića u izolaciji imaju tri učenika. Najbolje stanje je u tučepskoj Osnovnoj školi, u kojoj zasad nema nijednog zaraženog učenika.

item - id = 1138060
related id = 0 -> 1141065
related id = 1 -> 1140282
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. studeni 2021 20:05