StoryEditor
Obalastiže 15.000 amera

Na dubrovačkom aerodromu danas je s posebnim uzbuđenjem dočekan jedan zrakoplov. Iz zračne luke se nadaju da će oboriti rekord iz 2019. godine

Piše dalmacija SD
28. svibnja 2022. - 17:34

Dubrovački aerodrom će i ove godine dočekivati zrakoplove iz Sjedinjenih Američkih Država, a prvi od takvih je već i sletio. Radi se o United Airlinesu iz New Yorka, grada s kojim će Dubrovnik bit povezan tijekom cijelog ljeta, što će svakako doprinijeti već odličnim turističkim brojkama najjužnije županije.

- Direktnim letom iz New Yorka u dubrovačku zračnu luku danas je sletjelo 170 putnika. Procjenjuje se da će do kraja rujna, do kada će ta dva grada biti izravno povezana, doći njih 15-ak tisuća. Avion Uniteda sletjet će 70-ak puta i za sada su ti letovi jako dobro popunjeni. Promet u dubrovačkoj zračnoj luci je trenutno na 65-70 posto kao u 2019., prema kojoj se svi ravnamo - izvijestila je za Regionalni dnevnik HTV-a Morana Baričević.

Onda je novinarka u razgovor uključila komercijalnog direktora zračne luke Ivana Maslaća.

- Danas se očekuje ukupno 100 slijetanja i polijetanja, oko 12.500 putnika trebalo bi proći kroz zrakoplovnu luku. Najavljeno je 70-ak letova tijekom sezone, očekuje se oko 15.200 ljudi u dolasku. Prvi letovi su gotovo popunjeni,, a za poslije je dobar booking i očekuje se dobra popunjenost - rekao je Maslać.

Istaknuo je i da se moraju uzeti u obzir i trendovi iz 2019. kada je vrijeme ostajanja u Dubrovniku bilo kraće, a kada se to poveže s popunjenošću kreveta, mnogo smo bliže 2019.

- Izrazito smo zadovoljni - poručio je komercijalni direktor.

Dubrovnik je povezan s 50-ak destinacija, a u špici sezone s njih gotovo 80.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2022 10:58