StoryEditor
ObalaOPET SUKOBI

Ministar Banožić ‘opalio‘ po pilotu Selaku, predbacivao mu remont MIG-ova i spominjao da je srušen samostan časnih sestara. Govorio i što je proživio kao dijete...

Piše DALMACIJA SD
16. svibnja 2022. - 14:00

Nakon što je u nekoliko navrata pilot Ivan Selak kritizirao Maria Banožića, ni ministar nije ostao dužan. 

Naime, Banožić je sudjelovao je na obilježavanju 30. obljetnice preleta MiG-om pukovnika Ivice Ivandića u vojarni 'Knez Trpimir' u Divuljama.

Ministar se u izjavi oštro osvrnuo na umirovljenog brigadira Ivana Selaka, koji ga je jučer kritizirao zbog izostavljanja s obljetnice preleta u kojem je, zajedno s Ivandićem, i sam sudjelovao 15. svibnja 1992.

"Selak je već posljednjih godinu dana izlazio u medije, s mog osobnog stajališta i komunikacije koju je koristio mislim da je neprimjerena. Ja nisam sudjelovao u popisu pozivanja niti to ikada činim niti branim da se ikoga poziva. Ovo je organizirao HRZ, ja sam ovdje praktički gost. Gost kao ministar obrane koji je dao podršku postavljanju MiG-a, isto tako obilježavanju dana preleta odao čast priznanje pukovniku Ivandiću na tom hrabrom činu i sve što je činio za HRZ", rekao je Banožić, prenosi T-portal.

"Osobne stavove gospodina Selaka neću komentirati, jedino ga mogu pitati kao ministar obrane, to je njegova uloga u remontu MiG-ova, što je on to činio, na koji je način to činio kao dio toga tima, zašto građani koji su financirali taj remont ni dan danas nemaju jasne odgovore. Proživio sam, kao dijete, Domovinski rat u Vinkovcima, proživio napade i na našu kuću i kad je gotovo do polovice srušen samostan časnih sestara gdje je bila smještena većina ljudi iz te ulice u centru grada. Imam pravo postavljati ta pitanja, ali neću. To je na gospodinu Selaku da objašnjava hrvatskim braniteljima kada se već postavlja ovako tvrdo u odnosu na svu povijest koju smo imali, koju smo danas imali prilike čuti od pukovnika Ivandića, na koji način se stvaralo HRZ i koja je uloga njih i zašto dan danas daje podršku', rekao je ministar u Divuljama, a prenio je T-portal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2022 23:43