StoryEditor
Obalasada se osjeća odlično!

Mališana iz Kaštela crna udovica je ugrizla tijekom igre u dvorištu vrtića: ‘Počeo je plakati, govorio je da ga boli trbuh. Vidjeli smo malu crvenkastu flekicu...‘

Piše Jakov Žarko
25. listopada 2021. - 19:01

Četverogodišnji mališan iz Kaštela kojega je prošlog tjedna prilikom igranja u dvorištu Vjerskog dječjeg vrtića „Blagovijest“ u Kaštel Starom u trbuh ugrizla crna udovica, inače iz skupine jednog od najotrovnijih pauka na svijetu, osjeća se dobro, a kako doznaje „Slobodna“, sutra će se opet pojaviti u vrtiću i to na priredbi koju će izvesti mališani te ustanove predškolskog odgoja u gradu podno Kozjaka.

Potvrdila nam je to ravnateljica Vjerskog vrtića sestra Krešimira Bakić s kojom smo razgovarali i doznali okolnosti nemilog događaja koji je, na svu sreću imao sretan epilog.

- To se dogodilo prošlog petka u dvorištu našeg vrtića gdje se djeca svakodnevno igraju sa svojim odgojiteljicama. Maleni dječak igrao se sa svojim prijateljima iz vrtića i sve je bilo u najboljem mogućem redu. Sve do prije nego što su djeca počela sa ručkom kada je četverogodišnjak počeo plakati govoreći nam kako ga boli trbuh. Na trbuhu mu se vidjela mala crvenkasta flekica a odgojiteljica koja je radila u toj smjeni odmah je nazvala roditelje i kazala im da maleni plače i da se žali na bol u trbuhu.

Majka je došla i dijete odvezla na hitnu. Ni na hitnoj nisu odmah shvatili da je riječ o ugrizu ovog iznimno opasnog pauka, no majka je opet otišla do te zdravstvene ustanove i tek tada se utvrdilo da je riječ o ugrizu pauka. Dječaku su odmah dali protuotrov i nakon kratkog vremena stanje mu se znatno poboljšalo.

Dječak je tijekom jučerašnjeg dana pušten kući, osjeća se odlično i prema riječima majke, sutra će nam doći na dječju predstavu koju organiziramo u vrtiću. Veselimo se njegovom dolasku i hvala Bogu što je sve ovako završilo - kaže nam ravnateljica vrtića, sestra Krešimira, napominjući kako vrtić od nemilog događaja funkcionira normalno i djeca uredno dolaze na čuvanje.

Kratko nakon što se to dogodilo, u vrtić su nas, veli sestra Krešimira, zvali iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo jer s njima imaju ugovor o poslovima dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije. Njima su vjerojatno događaj javili sa hitne a nakon što smo im ispričali priču odmah su došli i odradili deratizaciju dvorišta i unutrašnjosti objekta. Takve postupke smo odradili i nedavno pred sami početak predškolske godine. To su radnje koje se provode pred svaki početak vrtićke sezone, a kako i od kuda se crna udovica pojavila u našem dvorištu među djecom, uistinu ne mogu kazati. Mogla se pojaviti bilo gdje. Nažalost, došla je tu i još ugrizla dijete. Jako nam je žao zbog cijelog slučaja, mogao se dogoditi bilo gdje. Na sreću maleni je dobro i to je najvažnije od svega-dodaje ravnateljica.

Kažimo kako je riječ o pauku koji za sobom ostavlja bolan ugriz, a dječak je osjećao i grčeve te mučninu.

Bilo kako bilo, sva sreća u ovoj nesreći je činjenica da se maleni Kaštelanin opravlja i osjeća dobro, te se sutra vraća svojim prijateljima iz vrtića.

item - id = 1137870
related id = 0 -> 1143587
related id = 1 -> 1143568
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. studeni 2021 09:18