StoryEditorOCM
ObalaNOVI NAČIN ISPLATE

Makarskim umirovljenicima opet samo 300 kuna božićnice, ali sada će ih barem dobiti na tekući račun i sami birati gdje će ih potrošiti

3. prosinca 2022. - 21:17

Božićnice makarskim umirovljenicima u iznosu od 300 kuna ove će godine prvi put biti isplaćene na tekući račun, za razliku od prethodnih godina kada su se dijelile u obliku poklon-bonova i mogle iskoristiti jedino kod trgovca izabranog na javnom natječaju.

Nova je to odluka Grada Makarske kojom se želi olakšati umirovljenicima, ali im dati i pravo izbora da svoj novac za blagdane potroše na ono što sami žele i u trgovini koju sami izaberu. Cenzus se nije mijenjao pa će i ove godine svoje pravo na božićnicu ostvariti svi umirovljenici s prebivalištem u gradu Makarskoj čiji ukupni mjesečni iznos svih mirovina (tuzemne i inozemne) ne prelazi 3500 kuna podnošenjem zahtjeva Gradu Makarskoj najkasnije do 16. prosinca.

Međutim, umirovljenici će se trebati dobro potruditi kako bi dobili svojih mizernih 300 kuna. Od ponedjeljka, 28. studenoga, do petka, 16. prosinca u Upravnom odjelu za javne potrebe i društvene djelatnosti trebaju dostaviti podatke na obrascu koji je moguće preuzeti u Pisarnici Gradske uprave i na web-stanici Grada Makarske.

Međutim, uz obrazac je potrebno dostaviti i kopiju osobne iskaznice (obostrano), odrezak od mirovine ili potvrdu banke ili HZMO-a o isplati mirovine za prethodni mjesec (ukoliko umirovljenik ima i inozemnu mirovinu treba priložiti dokaz o visini inozemne mirovine, a ukupan zbroj mirovina ne smije prelaziti cenzus od 3500 kuna), odrezak o iznosu inozemne mirovine (za inozemne umirovljenike) te kopiju dokumenta na kojem je vidljiv IBAN i OIB umirovljenika. Grad Makarska ima pravo zatražiti dodatnu dokumentaciju o čemu će podnositelj biti obaviješten tijekom postupka obrade zahtjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. siječanj 2023 13:25