StoryEditor
ObalaDAN GRADA

Makarska ove godine slavi malo skromnije: od prezentacije slikovnice do koncerta Kondže i Big banda. Donosimo čitavi program

23. listopada 2020. - 22:24
Zorica Kondža nastupa na Kačićevu trgu  Arhiva/Tom Dubravec/Cropix

Dan grada ove će se godine obilježiti malo skromnije, ali kulturnih, zabavnih i sportskih manifestacija neće nedostajati. Tako će se danas (utorak), u 17 sati, u Gradskoj galeriji Antuna Gojaka održati prezentacija slikovnice "Antun, makarski slikar", dok će u srijedu (sutra), u 20 sati, u organizaciji DAUP-a Orion vrata otvoriti makarska zvjezdarnica.

U petak, 23. listopada, u dvorani Vatrogasnog doma, s početkom u 10 sati, održat će se dodjela nagrada volonterima, a čiji su organizatori Savjetovalište Lanterna i Grad Makarska. Istog dana u 12 sati na Gradskom sportskom centru održat će se obilježavanje završetka radova na energetskoj obnovi podtribinskog prostora glavnog terena GSC-a, dok će se u 18 sati u prostoriji Šahovskog kluba Makarska održati šahovski turnir.

Vijenci i svijeće

Na sam Dan grada, u subotu, 24. listopada, Grad Makarska organizira program za djecu pa će od 11 sati na Kačićevu trgu nastupiti klaun Šarenko i Čarobni animatori, a u 20 sati, također na Kačićevu trgu, koncert će održati Zorica Kondža i Big band Makarska.

Inače, proslava Dana grada počinje u 10 sati promenadom Gradske glazbe po rivi, nakon čega slijedi polaganje vijenaca i paljenje svijeća na središnjem križu Gradskog groblja Sveti križ, a potom u 10.15 na Spomeniku hrvatskom branitelju i u 10.40 na spomeniku prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Svečana sjednica Gradskog vijeća održat će se u 12 sati u hotelu "Park", a u 19 sati će se u crkvi svetog Marka služiti sveta misa za grad. U nedjelju, 25. listopada, s početkom u 12 sati, na GSC-u će se u organizaciji Atletskog kluba Sveti Marko održati atletski miting, dok će se u ponedjeljak, 26. listopada, u 17 sati, u dvorani Arte, u organizaciji Matice hrvatske Makarska, održati promocija knjige Vedrane Vele Puharić ''Tradicijska kuhinja Makarskog primorja''.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. studeni 2020 10:39