StoryEditorOCM
ObalaIMA SE, MOŽE SE

Lille i Grdović ponovno su zajedno i žarit će i paliti na Adventu u Kaštelima, na popisu izvođača su i druga poznata estradna imena, za njih se odriješila kesa

Piše Jakov Žarko
24. studenog 2022. - 15:27

Adventska događanja u Kaštelima vraćaju se u velikom stilu.

Kako će biti organizirana i tko će sve zabavljati građane i njihove goste na manifestaciji "Advent u Kaštelima", a koja počinje 3. prosinca i traje do 7. siječnja, bila je tema konferencije za medije koju su danas održali gradonačelnik Denis Ivanović i njegova zamjenica Jadranka Matok Bosančić, direktorica Turističke zajednice Nada Maršić, pročelnica za društvene djelatnosti Antonija Kljajić te Alen Nižetić koji će pjevati na dočeku Nove godine.

Koncertom Željka Bebeka svečano će se otvoriti ovogodišnji program, i to u Novom parku u Kaštel Lukšiću gdje će se održavati svi nastupi, a na popisu su zvučna estradna imena poput Mladena Grdovića, Sandija Cenova, Lidije Bačić, Jasmina Stavrosa, Zorice Andrijašević, Mira Boema i brojnih bendova.

Kako je kazao Ivanović, ovogodišnji program u Božićnom gradu u Kaštel Lukšiću koštat će oko pola milijuna kuna, a u Novom parku svoje će mjesto naći i popularne kućice.

- U Božićnom gradu bit će različit zabavni program, uz dobru ponudu jela i pića. Među izvođačima koji će održati svoje koncerte tijekom ovog razdoblja je velik broj zvučnijih imena i uvjeren sam da će svatko naći nešto za sebe i uživati u predblagdanskom vremenu koje je ispred nas - kazao je gradonačelnik, dok je njegova zamjenica dodala kako će se dio programa odvijati u Kaštel Novom gdje će se paliti adventske svijeće uz organizaciju koncerata na kojima će nastupati crkveni zborovi, pučki pjevači i klape.

image
Tom Dubravec/Cropix

Paljenje prve svijeće predviđeno je za 26. studenog u 18.30 sati, a veliki adventski vijenac dug 18 metara izradit će učenici i profesori Srednje škole "Braća Radić" iz Nehaja.

Osim koncertnog i vjerskog djela ove godine na rasporedu je i niz programa za najmlađe nazvan "Kaštelanska adventska bajka", a događanja koja će se također održavati u Novom parku u Lukšiću počinju 4. prosinca i traju sve do 30. prosinca kada je planiran Dječji doček Nove godine.

Mališani će uživati i u dolasku Svetog Nikole, dolasku Svete Luce, Božičnom djedomobilu, ali i koncertu popularne Domenice.

- Izabrali smo ovaj park za dječja događanja jer se radi o preuređenom prostoru u kojem će biti moguće ovu ideju tehnički realizirati. Park je ujedno takav da će se spektakularno okititi i u njemu će biti moguće dočarati bajku. U program koji će se odvijati na toj lokaciji uključile su se naše škole, gradski i privatni vrtići, udruge koje rade s najmlađima i drugi – dodala je pročelnica Kljajić.

- Moram kazati da postoji mogućnost da na tom prostoru bude problema s pariranjem i prometom, pa već sada obavještavamo sve posjetitelje da će morati koristiti parkiralište kod spomenika Franji Tuđmanu, a kako bi sve prošlo u redu, prometni i komunalni redari bit će u "punom pogonu" – najavio je Ivanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2022 15:32