StoryEditorOCM
ObalaSRCE VUČE JUGU

Legendarni hajdukovac i kapetan ‘vatrenih‘ širi turistički biznis: na atraktivnoj dalmatinskoj lokaciji u prvom redu do mora počinje graditi vilu. Susjedstvo pršti od luksuza...

Piše Dalmacija SD
1. studenog 2022. - 08:00
Riječ je o vrlo atraktivnoj lokaciji, poznatoj među hrvatskom društvenom i poslovnom ‘kremom‘ još od vremena prije više od pola stoljećaTonći Plazibat/Cropix

Bivši dugogodišnji nogometni reprezentativac i kapetan "vatrenih" Darijo Srna, aktualni sportski direktor ukrajinskog Šahtara, kako smo prije nekoliko dana objavili, nedavno je kupio nedovršenu, ali legaliziranu kuću u Lozici, predjelu smještenom neposredno uz more, na zapadnom cestovnom ulazu u Dubrovnik.

Premda rođenjem Metkovac, sa suprugom Mirelom do danas je itekako vezan za biser hrvatskog juga. U Dubrovniku su se, naime, vjenčali prije 12 godina u vili "Agava".

Osim na sportsko-menadžerskom planu, dugogodišnji rekorder po broju nastupa za hrvatsku izabranu vrstu, kojeg je uspio preskočiti tek "vječni" Luka Modrić, primjetno je angažiran i na nekretninskom terenu.

Uz obiteljski dom u zagrebačkog elitnoj podsljemenskoj zoni, te turističku vilu kod hotela "Berulia" u Brelima gdje su im "širi susjedi" brojni bivši "vatreni" poput braće Nike i Roberta Kovača ili Giovannija Rosse, bračni par Srna odlučio se za akviziciju nedovršenog dvojnog objekta i pratećeg zemljišta pred vratima Dubrovnika, ukupne površine gotovo 500 četvornih metara, odmah ispod Jadranske magistrale.

image
Ronald Goršić/Cropix

No, posljednjih su se mjeseci odlučili za znatno konkretniji korak dalje, jer su zatražili i dobili građevinsku dozvolu za (na)dogradnju i dovršetak spomenute kuće, te uređenje otvorenog bazena u Lozici. Riječ je o vrlo atraktivnoj lokaciji, poznatoj među hrvatskom društvenom i poslovnom "kremom" još od vremena prije više od pola stoljeća.

U susjedstvu buduće nove vile obitelji Srna, vjerojatno namijenjene luksuznom turističkom iznajmljivanju, nalaze se, među ostalima, ništa manje privlačne kuće operne primadone Ruže Pospiš Baldani, ali i Zdeslava Barača, nekadašnjeg čelnika Hrvatskog odbojkaškog saveza, poznatog i kao sina danas pokojnog Nevena Barača, čovjeka koji je ostavio trag u sportskim upravljačkim vodama, ali je ostao ponajprije zapamćen kao direktor u velikoj aferi potonule Dubrovačke banke.

Još se jedno ime izdvaja u budućem susjedstvu nekadašnjeg hajdukovca Srne, a to je Mark Viduka, bivši dinamovac i australski reprezentativac hrvatskih korijena koji je za svoje jadransko utočište odabrao Lozicu, i to upravo dio gdje se od sadašnje trase Magistrale odvaja njezin bivši dio koji je do izgradnje mosta dr. Franja Tuđmana obilazio obalu Rijeke dubrovačke.

Podsjetimo, kuće, vile i poslovne prostore u Dubrovniku, među ostalima, već imaju hrvatski i bosansko-hercegovački sportaši i treneri Emir Spahić, Edin Džeko, Vahid Halilhodžić, Jasmin Repeša i Bojan Bogdanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2023 09:02