StoryEditorOCM
ObalaKOMENTAR

Kuharima kapa dolje! Ako mogu vještine prodati na tržištu rada – sretno im bilo. Svaka njihova kuna je krvavo zarađena, zato, ‘hejteri‘, o‘ladite!

Piše Saša Ljubičić
10. svibnja 2022. - 19:08

Zametnula se priča oko kuharskih plaća. Vrije u manje-više svim medijima i na društvenim mrežama. A dio ljudi koji komentiraju njihova primanja ne razumije temeljne zakonitosti tržišta radne snage. Ima onih koji zato vele: "Kako to ja s diplomom radim za pet tisuća kuna, a kuhari bez nje dobivaju gotovo pet tisuća eura?!"

Rastom turizma u Hrvatskoj, koji nije slučajno koincidirao s ulaskom naše zemlje u EU i tržišnom "eksplozijom" internetskih divova poput Booking.coma i Airbnba, gastronomska scena se razmahala. Ta sjetite se samo Splita prije dvadesetak godina, kad se bolje restorane moglo nabrojiti na prste jedne ruke. Danas je, naravno, sasvim druga priča. Ljeti su u gradu stranci, a oni su spremni masno platiti dobar zalogaj, pa je restorana i restorančića, konoba, tave...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. studeni 2024 06:47