StoryEditorOCM
ObalaSDP UPOZORAVA

Opasnost nadomak Splita, pogledajte kadrove koji lede krv u žilama: ‘Djeca nam moraju hodati po željezničkoj pruzi!?‘

Piše Dalmacija SD
18. ožujka 2023. - 15:14

Kaštelanski SDP oglasio se priopćenjem u kojem upozorava na opasnu situaciju u kojoj zbog radova na kanalizacijskom sustavu djeca na predjelu Grabovica u Kaštel Kambelovcu hodaju po željezničkoj pruzi.

Kako prenosi kastela.org to se događa jer se "jednom podizvođaču radova dozvoljava da 15 metara kanalizacije gradi dva mjeseca".

- Radovi u toj ulici su više puta odgađani radi navodnih imovinsko-pravnih problema (???), da bi se konačno počelo 14. ožujka. Nakon spajanja na novi energetski kabel radovi su započeli, da bi se nakon nekoliko dana prekinuli jer izvođač radova odlazi završiti radove na trasi koju je prije toga navodno završio.

Na upit koliko će radovi trajati, predstavnik "Strabaga" je odgovorio je da će radovi na Grabovici trajati jedan mjesec, a da će paralelno drugi podizvođač izvoditi radove u Ulici uz prugu na koju se spaja Grabovica. No, kako vidimo, ovo traje godinu dana.

- Dobronamjerni vlasnik je dopustio nesmetan prolaz da bi radovi napredovali. Izvođaču je osiguran prolaz za svu mehanizaciju i mogućnost da se radovi paralelno odvijaju na obje ulice.

Izvođaču su bili osigurani idealni uvjeti za neometan rad, bez ikakvih pritisaka i opet su svako malo prekidali radove i odlazili na druga gradilišta. Potom su dolazili blagdani, pa godišnji odmori, vremenske neprilike, te posebni uvjeti koje su tražile "Hrvatske željeznice". Napominjemo da se i predstavnicima HŽ dozvolilo da mogu koristiti prolaz (privatni) radi održavanja signalizacije na željezničkoj stanici - upozoravaju kaštelanski SDP-ovci.

image

Učenici hodaju po željezničkoj pruzi dok bager na predjelu Grabovica u Kambelovcu - miruje

SDP Kaštela
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2023 17:20