StoryEditor
ObalaŠkverski stožer

Konačno malo dobrih vijesti za radnike ‘Brodotrogira‘: svakome tko nije dobio tri ili više plaće, Grad će pomoći uplatom, rok za prijavu je do 2. travnja

17. ožujka 2021. - 17:31

Evo dobre vijesti: Trogir će jednokratnom isplatom od 3000 kuna pomoći svakom radniku "Brodotrogira" koji nije dobio tri ili više plaće, a ima prebivalište na području tog grada. Radi se o 32 radnika, pa je ukupan iznos pomoći nešto manji od sto tisuća kuna.

Gradska uprava poziva ih da se jave: moraju dostaviti zamolbu i potvrdu o neisplati plaće protekla tri mjeseca ili više, te presliku osobne iskaznice i IBAN tekućeg računa. Rok za prijavu je do 2. travnja. Dokumentaciju mogu dostaviti u gradsku pisarnicu osobno ili je uputiti e-mailom na ivana.soric@trogir.hr, a više informacija može se dobiti i telefonom, na broj 021/444-588.

- Želja nam je pomoći sugrađanima i obiteljima koji se mjesecima nalaze u nezavidnoj situaciji, dodatno naglašenoj i zbog pandemije. Zato smo izdvojili sredstva u proračunu. Nastavit ćemo raditi sve što možemo kako bi se ova situacija što prije riješila i kako bi se radnička prava ispoštovala. U stalnom smo kontaktu s vlasnikom, kao i Ministarstvom gospodarstva, inzistiramo da se radnicima što prije isplate zarađene plaće. Stojimo na raspolaganju predstavnicima Stožera za obranu "Brodotrogira" za sve prijedloge kojima Trogir može pomoći, stoji u dopisu gradonačelnika Ante Bilića,

A škverski Stožer zahvaljuje:

- Nakon uporne borbe, izvještavanja o ovrhama koje su počele stizati radnicima zbog neisplata plaća, uspjeli smo senzibilizirati gradsku upravu i gradonačelnika Bilića da donesu ovu odluku. Svi radnici HBT-a i "Hulla" koji nisu dobili plaću od listopada 2020. godine, neka s potvrdom o neisplatama i osobnim dokumentima otiđu u gradsku upravu i podnesu zamolbu za pomoć.

Grad pomoć može isplatiti samo građanima s prebivalištem u Trogiru. Za ostale ćemo se, uz pomoć gradonačelnika, pokušati izboriti da pomoć dobiju od svoje općine ili grada. Nadamo da će i njihovi čelnici imati sluha, kaže Ljiljana Geić, glasnogovornica Stožera.

Zadovoljstvo ne krije ni Ivica Sorić, čelnik Sindikata metalaca Hrvatske, u škverskoj tvrtki "Hrvatska brodogradnja Trogir": nada se da će škverska uprava što prije pronaći novac i isplatiti svim radnicima izostale osobne dohotke i otpremnine, budući da ljudi jako teško podnose ovakvo stanje, a životni računi im svakodnevno dolaze na naplatu i ne mogu ih odgađati.

- Presretan sam! Drago mi je da je netko pokazao suosjećanje za muku u kojoj su se radnici našli. To je poklon s neba, a mi ćemo dati sve od sebe da što skorije ispunimo svoj dio obveze i isplatimo radnike, komentar je Danka Končara, čija je obiteljska tvrtka vlasnik trogirskog škvera.

item - id = 1084672
related id = 0 -> 1138613
related id = 1 -> 1132093
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. listopad 2021 22:09