StoryEditorOCM
ObalaBARBARIZAM

Klaonički otpad pluta potokom usred grada, prizori su teško podnošljivi, Zadranima prekipjelo: ‘Bojimo se za djecu!‘

Piše Mišel Kalajžić
8. veljače 2023. - 22:17

Tko baca klaonički otpad u zadarski potok Ričine, još uvijek se pitaju građani na području Smiljevca.

Nakon što je početkom godine uočeno da je netko po tko zna koji put "istresao" klaonički otpad u potok koji prolazi gradom, aktivirao se komunalni odjel koji je angažirao specijaliziranu tvrtku da otpad ukloni i na propisan način zbrine.

Ipak, policiji nije službeno prijavljen incident, tako da će počinitelj i ovoga puta ostati neotkriven, što ga valjda neće ohrabriti da opet barbarski baci klaonički otpad u Ričine.

- Nije ovo prvi put, a sumnjam da će biti i zadnji. Samo, ovog puta je netko u potok bacio veliki kamen za kojeg su se zakačili životinjski ostaci. Njih netko redovito baca i sve to završava u moru.

Sada je to ostalo na kamenu, pa se može vidjeti, da vam ne govorim kako to smrdi... – prijavio je sugrađanin početkom siječnja.

Čim je vidio što se nalazilo u potoku pozvao je nadležne službe. Komunalni odjel Grada Zadra na teren je poslao veterinare koji su utvrdili da nije riječ o mrtvoj životinji, nego o klaoničkom otpadu. Zatim su na teren izišli komunalni redari koji su uklonili otpad...

- Tko zna koliko ih je bilo i koliko ih ima dole niže prema moru. Mi stanari se bojimo zaraze, bojimo se za djecu, bojimo se da se ne dogodi neko zlo. Molim vas istražite tko baca klaonički otpad u Ričinu - apelirao je građanin.

Pročelnik komunalne službe Robertino Dujela tvrdi da je upoznat s cijelom situacijom, ali ipak policija mora istražiti tko na ovaj način onečišćava okoliš i ugrožava zdravlje ljudi.

image
Snimio čitatelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 23:14